8. 5. 2017, Reportáže

Social Educircation 2014 – 2016

Napjatě očekáváme výsledky březnové výzvy pro strategická partnerství programu Erasmus+, ve které jsme maďarské národní agentuře podali nový projekt partnerství Educircation.

Educircation běží už šest let a díky němu jsme spolu s cirkusáky z Maďarska (Hungarian Juggling Association), Belgie (Cirkus in Beweging), Velké Británie (Invisible Circus), Španělska (Associacio Valenciana de Circ), Německa (Cabuwazi) a Řecka (Kids in Action) uspořádali skoro dvacet mezinárodních workshopů pro lektory, zaměřených na nejrůznější techniky a cílové skupiny.

Když vše půjde dobře a partnerství bude podpořeno i pro další období, budeme v Praze v září 2018 pořádat workshop pro lektory zaměřující se na práci s lidmi s tělesným postižením. Pod vedením Craiga Quata a ve spolupráci s Jedličkovým ústavem a školami budeme týden vymýšlet nové cirkusové hračky upravené na míru konkrétním studentům.

Z odkazu dole pod článkem si můžete stáhnout shrnující dokument z dvouletého období 2014 – 2016, které se soustředilo především na social cirkus. V Praze jsme pracovali s dětmi z Jedličkova ústavu a škol, v Berlíně a řecké Soluni s uprchlíky, v Belgii s vězni, ve Španělsku se ženami z místní romské komunity, v anglickém Bristolu s dětmi a teens z národnostních menšin a v Budapešti proběhl seminář vedený Cirque du Monde.

Social Educircation 2014 – 2016 vypadá následovně:

2 roky
7 zemí
7 hlavních organizací
8 spolupracujících
7 intenzivních pětidenních workshopů