12. 4. 2018, Aktuality Cirqueonu

Festival CirKUK přichází s nabitým programem pro batolata

Představení na pomezí divadla a workshopu, hravé autorské objekty a pohybové hry nabídne CirKUK – jarní část multižánrového festivalu KUK! Akce určená pro děti od deseti měsíců do tří let se bude konat od 20. do 22. dubna v prostorách CIRQUEONU – Centra pro nový cirkus na Praze 4. Během tří dnů se tak batolata vyřádí v obřím bludišti nebo na cirkusovém nářadí, prozkoumají hravý koberec se spoustou skrýší nebo si s rodiči dají do těla na hodinách baby jógy.

CirKUK nabízí Speciální program pro batolata, který hravou formou rozvíjí dětskou senzomotoriku, zlepšuje koordinaci pohybu, učí poznávat a hlavně si hrát. Pohybové aktivity jako baby jóga navíc přispívají k prohlubování vztahu rodičů s dětmi.

V prostorách CIRQUEONU se malí cirkusáci seznámí s hrazdou, šálou nebo velkými žíněnkami a za pomoci rodičů vyzkouší základy partnerské akrobacie. Už bez dospělých si potom děti vystačí na originálním koberci od výtvarnice Magdaleny Koděrové. Jako novinku představí CirKUK! obří bludiště s řadou vtipných skrýší a hudebních vymožeností navržených batolatům na míru.

Vedle cirkusových aktivit nabídne festival i ukázkové lekce baby jógy. Hravé ásany vystřídá zpěv a dovádění rodičů s dětmi. Zklidnění těla a naopak rozproudění mozkových závitů umožní divadelní představení Moment!. Během inscenace ožijí obyčejné předměty jako plechovky, které za pomoci vrzání, skřípání či pískání vypráví fascinující příběhy.

Festival CirKUK! začíná v pátek 20. dubna dopoledne v pražských Nuslích. Lístky na jednotlivé workshopy můžete zakoupit v síti GoOut, lístky na celý den bez workshopů budou k dispozici přímo na místě.

Více na kukfestival.cz.