17. 5. 2018, Zpravodajství

Freš manéž a Den žonglování v Brně

Od 7. do 10. června bude v Brně probíhat pátý ročník festivalu Freš manéž. Jeho účastníky nejsou profesionální a špičkové soubory a artisté, ale především mladí cirkusáci a cirkusačky, kteří přičichli k cirkusovým disciplínám ve svém volném čase a beznadějně jim propadli.

Festival vznikl v roce 2014 pod organizátorskou taktovkou Cirkusu Legrando (CLG), za přispění a podpory mnoha skvělých lektorů nejen z CLG, ale také pražského CIRQUEONu nebo německého cirkusu Raiko.

FrešManéž je čtyřdenním prostorem pro setkání mladých (začínajících) artistů a jejich trenérů a pedagogů z ČR a okolí, jehož cílem je sdílení a předávání cirkusových dovedností, zkušeností a zážitků, a to prostřednictvím různých společných aktivit (workshopů, společných tréninků, her, …).

Vyvrcholením festivalu je závěrečné VARIETÉ FREŠ, které je otevřeno široké veřejnosti a v rámci kterého se představí všichni mladí účastníci festivalu. Součástí je také doprovodný program pro veřejnost, ve kterém se, kromě účastníků, představí i několik profesionálních souborů.

27. května na stejném místě proběhne už sedmnáctý ročník Dne žonglování.  Akce bude plná žonglovacích workshopů a soutěží. Workshopy pro předem přihlášené se konají od 13:00 – 15:00. Info a přihlašování na workshopy na legrando@luzanky.cz.

Od 15:00 bude probíhat klasický žonglovací jam s open stagí, volley clubem a soutěžemi. Dále také FightNight Combat – standardní turnaj v combatu jeden na jednoho podle mezinárodních pravidel FNC. Zahraje si každý, kdo zvládne kaskádu se třemi kužely!

Více informací najdete na webových stránkách festivalu a Dne žonglování.