17. 8. 2018, Aktuality Cirqueonu

CIRQUEON NA LETNÍ LETNÉ

Od 15. srpna do 2. září se Letná opět promění v cirkusové šapitó. Festival Letní Letná letos slaví 15. narozeniny a i my jsme si pro vás v rámci jubilejího ročníku přichystali několik novinek: unikátní Cirksession, premiéry i open air představení našich rezidentů, ale také mezinárodní konferenci Circus and its Others II. Do Prahy se sjede více než 50 řečníků z celého světa a společně budou hovořit na téma podoby a proměn novocirkusové praxe. Konference je zcela zdarma a je určena všem fanouškům nového cirkusu. Tak se za námi stavte!

 

CIRKSESSION

Speciální program, který představí tvorbu českých profesionálních umělců nejen zahraničním promotérům, ale vám všem, kteří máte rádi nový cirkus.

Kdy: 27. 8. 2018, 18:30
Více: ZDE

Program:
18:30 ON STAGE 
Na jednom jevišti uvidíte ukázky a prezentace českých souborů a umělců.

20:00 MEET THE ARTISTS
Setkejte se osobně s umělci, navažte kontakty a užijte si pohodový večer v příjemném prostředí unikátního baru v expozici festivalu. Vstup je pouze pro registrované účastníky.
REGISTRACE ZDE

21:30 OPEN AIR PROGRAM: Bratři v tricku – Běžkařská odyssea (Full SHOW)

 

CIRCUS AND ITS OTHERS II.

Je nám velkou ctí pořádat v rámci Letní Letné Mezinárodní novocirkusovou konferenci Circus and its Others II. Jedná se o největší akademickou událost zaměřenou na nový cirkus, která se kdy v České republice konala. Mezi hlavními řečníky se objeví absolventka National Circus School v Montrealu a bývalá členka souboru Circus Cirkör Marie-Andrée Robitaille ze Stokcholmu, vedoucí uměleckého výzkumu a pedagožka Camilla Damkjaer z Kodaně či artistka Erin Ball s teatroložkou Karen Zaiontz z Kanady, jež se zaměřují na praxi v oboru cirkusu s tělesným hendikepem.

Konference se mohou účastnit jak profesionálové, tak laici, navíc je zcela ZDARMA, nutná je pouze předchozí registrace. Tak neváhejte a registrujte se už nyní ZDE.

Více informací na circusanditsothers.com.

Kdy: 27. – 29. 8. 2018
Kde: Divadlo DISK v rámci festivalu Letní Letná

 

PREMIÉRY NAŠICH REZIDENTŮ

Losers Cirque Company – Vzduchem: premiéra 23. 8., další termíny představení: 24. 8., 29. – 31. 8., 1. – 2. 9.
VÍCE ZDE

Cie des Pieds Perchés – Mezi řečí: 29. 8.
VÍCE ZDE

Vít Neznal & kol. – Nesnesitelná tekutost bytí: premiéra 30. 8. na Jatkách78, další termíny představení 31. 8., 2. 9. v rámci Letní Letné (mimo festival Letní Letná 3. – 4. 9., 7. – 9. 9., 12. – 14. 9.)
VÍCE ZDE

 

…a ještě více CIRQUEONu na Letní Letné:

Cirkusové dílny s CIRQUEONem: 17. – 25. 8., 2. 9.
VÍCE ZDE

Představení Kolemjdoucí souboru CIRQUONAUTI: 21. 8.
VÍCE ZDE

Den žonglování: 26. 8.
VÍCE ZDE