2. 8. 2012, Zpravodajství

9.ročník mezinárodního festivalu Letní letná je za rohem!

Již za dva týdny se  v Letenských sadech znovu postaví cirkusová šapita, bary a maringotky pro nadcházející ročník největšího festivalu současného cirkusu v Čechách! Nenechte si ujít spoustu programu pro děti i dospělé, světoznámé cirkusové skupiny i odpolední pohádky pro děti.

Hlavními letošními lákadly jsou kanadský soubor 7 Fingers, který do České republiky přijede vůbec poprvé. Přiveze představení La Vie, které kombinuje úžasné cirkusové umění – žonglování s diaboly i tyčí, akrobacii ve vzduchu, na lidech, šálách i řetězech, odvážné skoky a neuvěřitelné fyzické schopnosti – s kabaretem, tancem a živou hudbou v podání DJ. Z Francie dorazí soubor Cirque Galapiat. Do Letenských sadů přivezou jeho členové ve svém barevném šapitu výjimečné představení Risque ZérO, kde hlavní roli hraje riziko a nebezpečí. Letošní ročník zahájí v neděli 19. srpna v 17.00 ZDARMA přístupné a velice pestré Festivalové entrée, připravené a namíchané z několika uměleckých uskupení i jednotlivců a divadelně cirkusových výstupů v plenéru Letenského parku.

Unikátní představení, které se jindy a jinde nebude již opakovat, připravují pouze pro letošní Letní Letnou tři přední evropské soubory z oblasti nového cirkusu – Cahin Caha z Francie, Cirkus Cirkör ze Švédska a Cirk La Putyka z České republiky. Společné představení nazvané Lacrimae, které bude mít formu kabaretu, je ochutnávkou z připravovaného třídílného projektu, který tvoří principálové těchto souborů Tilde Björfors, Daniel Gulko a Rosťa Novák.

Kromě zahraničních hvězd se návštěvníci mohou těšit například na tři projekty mladých akrobatů , kteří spolupracují s Cirkusem Mlejn, a řadu českých souborů (Vanda Hybnerová, VOSTO5, divadlo Tejp, Cirkus Mlejn, Decalages, divadelní kabaret Lidoskop s moderátorem Tomášem Matonohou), pohádky až 5x denně (Teátr Víti Marčíka, Divadlo ANPU, Vojta Vrtek, Václav Strasser, Circus Sacra, Koňmo a další), koncerty, na příjemný bar, kavárnu či výtvarné a divadelní dílny pro děti.

Vstupenky na zahraniční představení jsou již v prodeji v e-shopu na www.letniletna.cz, přes kurýrní službu Messenger (dodání až do domu), v pokladně ChapiteauX na Letné a v síti Ticketpro. K dostání jsou také zvýhodněné balíčky. Všechna představení budou v prodeji na místě.