2. 10. 2012, Zpravodajství

Švédský Circus Glass Royale poprvé v ČR s inscenací Černá madona

Švédský soubor tvoříci pod hlavičkou Circus i Glasriket ve spolupráci se Sklářskou školou Nový Bor, sklárnou Ajeto Lindava a Novou scénou ND představí v ČR inscenaci Černá Madona. Umělkyně pohybující se na pomezí nového cirkusu a sklářské performance ze Švédska a čeští skláři z Lindavy vystoupí s touto performancí na piazzetě Národního divadla v pondělí 8. 10. od 17.30. Vstup je zdarma!

V inscenaci je zachycen kreativní proces designu a výroby skla. Tvořivé síly jsou zosobněny v postavě Černé madony. V představení figuruje prvek nového cirkusu, kdy artistka svými výkony symbolizuje proces přeměny tavení skla za doprovodu hudby složené ze zvuku skleněných objektů. V představení kromě cirkusové umělkyně Mandy Rydman vystoupí take skláři ze sklářské školy Nový Bor.

Pracujeme interdisciplinárně, v tomto představení spojujeme formu nového cirkusu, výroby skla a hudby. Práce s materiálem jako je sklo je pro nás neutuchající inspirací, která nám přináší nové podněty,“ říkají autorky projektu Nina Westman a Åsa Johannisson.

Cirkusové vystoupení: Manda Rydman (SE), scéna a práce se sklem: Nina Westman (SE), režie: Åsa Johannisson (SE), hudba: Magnus Larsson (SE), spoluúčinkují: skláři z dílen Ajeto Glassworks (CZ).

Více informací: http://www.novascena.cz/en/aktuality/788.html