17. 6. 2019, Zpravodajství

Letní Circus Culture Fest v Mlékojedech

5. – 7. 7. 2019, Mlékojedy / Circus Culture Fest je netradiční žonglérské setkání, které chce především přiblížit žonglování široké veřejnosti. Festival odstartuje v pátek 5. 7. 2019. Opět se uskuteční na pláži pískovny v zázemí Beach Parku Mlékojedy. Akce vznikla z iniciativy pražského žonglérského kmene Tribo Fuego a za finančního přispění Středočeského kraje.

V pátek na návštěvníky čeká půjčovna žonglérských hraček, turnaj ve Volleyclubu (volejbal s kužely), otevřený workshop s bubny „Drum Circle”, soutěže a hry pro děti. Večer zahájí Hombré s představením Režisér a hřebem večera bude vídeňský soubor Dada Zirkus. V programu pokračuje Tribo Fuego s fireshow a bubeníky. O hudbu se postarají DJ Swing Garden a DJ RudeGust.

Sobota začne rozcvičením s Czech Acro a pokračuje workshopy: párová akrobacie, balancování, tanec, poi, kuželky, „Limitless Movement”, hula hoop a Social Cirkus talk. Vrcholem festivalu je sobotní galashow, kde se představí umělci z Kanady, Mexika, Itálie, Rakouska a samozřejmě Česka: Flame Rain Theatre, Aneťák Rakeťák, Rocco Toscano, Jan Jirák, Michaela Stará, Angry Clowns, Guillermo Leon De Keijzer a Kaylie Kreatrix. Poté se opět rozezní bubny a Tribo Fuego zapálí ohně. Hudbu obstarají DJs Raggajungle.cz, MC Zachy a Hondzik Sound.

Více informací včetně programu najdete zde.