28. 6. 2019, Zpravodajství

Festival Živá ulice v Plzni

15. – 17. 7. a 9. – 18. 8., Plzeň / Koncerty a večírky plné plzeňských kapel i zahraničních interpretů. Divadlo pod širým nebem, scéna pro děti, český design a autorská móda. Food festival, se kterým procestujete celý svět i program ke 30letému výročí svobody. Osmý ročník Živá ulice opět promění centrum západočeské metropole. Celkem 14 dní po tři letní měsíce budou nabité programem. Vstup na všechny akce v rámci festivalu jsou zdarma.

V červenci a srpnu zaplní program Živé ulice celkem šest míst v centru Plzně. Živá ulice už tradičně odstartuje blokem Za dveřmi… je divadlo, který se bude konat v prostoru Mlýnské Strouhy. Od 15. do 17. července se můžete těšit na představení pod širým nebem plná akrobacie, žonglování a dalších novocirkusových disciplín. Chybět nebudou ani pohádky pro děti.

Zatímco červenec bude patřit divadlu, 10 srpnových dní rozehraje Plzeň všemi žánry. Hudba, film, výtvarné umění, autorská móda, a nejen to bude k vidění od 9. do 18. srpna hned na několika scénách.

Součástí Živé ulice bude i letos happening Kolik stojí svoboda? #89 Jeho program se bude vázat k výročí 30 let od Sametové revoluce, probíhat bude na scénách Živé ulice od 9. do 11. srpna a 14. srpna formou divadelních představení, koncertů a setkání a besed s významnými postavami společenského života přelomu 80. a 90. let.

Živou ulici už tradičně ukončí Festival polévky, který se bude konat v neděli 1. září v areálu Plzeňského Prazdroje.

Více informací a kompletní program najdete zde.