22. 10. 2019, Aktuality Cirqueonu

Workshop stojek a protažení zad s Janem Jirákem

7. a 8. 12. 2019 11:00 – 13:30 / Stojka a most jako základ akrobacie. Zdánlivě jednoduché prvky, které napříč cirkusovou, jogínskou a všeobecně pohybovou scénou opřádá nespočet otázek.

První část workshopu bude zaměřená na pochopení, co je vlastně straight handstand (rovná stojka) a tuck handstand, projdeme přípravná cvičení pro stojku na jedné ruce, jako je přesun váhy, side bending, block walk a spoustu dalšího. Ve druhé části se zaměříme na progresivní protažení zad a jejich využití v pozemní akrobacii, tanci a pohybu.

Kurz je určen mírně pokročilým studentům, dospělým a teens ve věku od 13 let. Účastníci by měli umět stojku na hlavě a nebát se jít do stojky o zeď.

 

Kdy: 7. a 8. 12. 2019 vždy od 11:00 do 13:30

Kde: CIRQUEON (Vlastislavova 11)

Cena: 900 Kč při platbě předem či 1200 Kč na místě

Více informací na kurzy@cirqueon.cz, registrovat se můžete přes rezervační systém.

 

Workshop povede Jan Jirák, který po dvou letech studia na katedře fyzického divadla Akademie múzických umění absolvoval Akademii moderního cirkusu v Kodani s hlavním zaměřením na balanční techniky a flexibilitu. Dnes se zabývá expresivním pohybem a flow v pohybu, která je propojením všech zkušeností s novým cirkusem, jógou, chiropraxí, break dance a moderní pantomimou.