15. 11. 2019, Aktuality Cirqueonu

Pro teens: ABCIRK 2020 – 2021

CIRQUEON TEENS, POZOR!

Máme pro vás skvělou zprávu. Podařilo se nám sehnat peníze na další kolo ABCIRKu, lektorského programu pro mladé cirkusáky, ve kterém jsme pro vás s kolegy z Cirkusu LeGrando v Brně, Galway Community Circus v Irsku a Cirkus in Beweging v Belgii naplánovali dva krásné roky s cirkusovou pedagogikou, trénováním cirkusu a spoustou zábavy v partě mladých nadšenců.

Čtyři z vás budou mít šanci potkávat se s teens z Brna, Galway a Leuvenu a společně trénovat a naučit se učit různé cirkusové disciplíny, vymýšlet nové cirkusové hry a spoustu dalšího.

Kromě společných setkání budou účastníci asistovat na hodinách s dětmi ve svých domácích cirkusových organizacích, jednorázových workshopech na festivalech a social cirkusových aktivitách. Společně budou taky vytvářet video kanál, na který budou nahrávat tutoriály, tipy k učení, svoje oblíbené hry a zprávy o tom, jak celý projekt postupuje.

Bude to zkrátka stát za to!

Cestovní náklady, ubytování i strava během setkání je hrazena evropským programem Erasmus+.

Více o předchozím ABCIRKu najdete u nás na webu a taky na Youtube kanálu AB CIRK.

Termíny jsou:

18. – 24. 3. 2020 (Galway, Irsko)

28. 10. – 1. 11. 2020 (Praha)

5. – 11. 7. 2021 (Brno)

28. 10. – 3. 11. 2021 (Leuven, Belgie)

Z Cirqueonu můžeme zapojit čtyři z vás. Takže pokud se vám projekt líbí, je vám 15 – 18 let, máte ve všech zmíněných termínech čas, přemýšlíte nad tím, že byste jednou rádi učili cirkus, natočte video, ve kterém krátce vysvětlíte trik, hru nebo třeba pravidla bezpečnosti při práci s některou z cirkusových pomůcek. K tutoriálu přidejte ještě druhé video (nebo text) vysvětlující, proč bychom měli vybrat právě vás a pošlete oboje do 30. 11. 2019 Báře na mail barbora@cirqueon.cz.

Moc se těšíme na vaše videa! Ptejte se, jestli něco není jasné, rádi vše vysvětlíme a poradíme, s čím budete potřebovat.

Bára, Adam a Katka