4. 12. 2019, Zpravodajství

Strapmania uvede na Jatkách78 svoji prvotinu zaměřenou pouze na vzdušnou akrobacii

13. a 14. 1. 2020 / Na rok 2020 si Jatka78 přichystala několik zahraničních vystoupení. Divadlo k hostování vyzvalo nejen mladé a neokoukané soubory, ale také hvězdy, které sbírají ocenění po světových festivalech. Jako první vystoupí čtyřčlenná seversko-německá formace Strapmania. Světová premiéra její nové show se na Jatkách78 uskuteční 13. ledna 2020, první repríza pak o den později.

Jak již název napovídá, company pracuje s jediným novocirkusovým náčiním, a tím jsou strapsy. Dvě akrobatky a dva akrobaté předvádějí silové gymnastické party s obrovskou přesností a ladností zároveň. Nebojí se ani nápaditých formací, které společně vytvářejí.

Podstatná část nové inscenace i formování nového souboru v předchozích dvou letech probíhalo přímo na Jatkách78 v rámci rezidenčního programu. V novém představení zkoumá skupina mladých cirkusových dobrodruhů prostor ve své první misi v poloze nad zemí. Čím je toto místo ve vzduchu definováno, jaký prostor mezi sebou akrobaté mají a jak jej lze potlačit tím, že se jejich těla spojí v jedno?

K události na Jatkách78 proběhne také vernisáž a výstava fotografií souboru. Jejich autorem je německý fotograf Julius Erdmann.

Divadelní vystoupení se koná s finanční podporou Česko-německého fondu budoucnosti (Deutsch-Tschechische Zukunftsfonds).

Více informací najdete zde.