22. 5. 2020, Zpravodajství

Jatka78 obnovují provoz a otevírají Letní scénu

Po zákazu pořádání kulturních akcí vlivem koronaviru obnovuje svoji činnost i nezávislá divadelní scéna v pražských Holešovicích. Ve středu 27. května se z Jatek78 odvysílá první díl kabaretu POT a LESK aneb 100 lidí 100 chutí v režii Rosti Nováka mladšího a Víta Neznala. K účinkování kromě Cirku La Putyka přizvali i další soubory z repertoáru divadla. Pozvání přijali např. DEKKADANCERS, Squadra Sua či Heaven’s Gate režiséra Viktora Tauše (Amerikánka).

K samotnému divadelnímu provozu poznamenanému hygienickými opatřeními se Jatka78 navrátí 30. května improvizačním večerem mladého souboru My kluci, co spolu chodíme. Odehraje se na Letní scéně Jatek78. Ta bude v provozu celý červen a červenec a přivítá umělce z řad stálého repertoáru i hosty. Letní scéna uvede také premiéru představení Kaleidoscope Cirku La Putyka v režii Maksima Komara.

Nový začátek oslaví Jatka78 kabaretem

Jatka78 program zahájí 27. května ve 20 hodin kabaretem POT a LESK s podtitulem 100 lidí a 100 chutí. Vzhledem k hygienickým nařízením se Jatka78 nemohou otevřít na plnou kapacitu diváků, představení však bude živě vysíláno na sociálních sítích Jatek78, Cirku La Putyka a dalších souborů a partnerů. Ze samotného divadla se však poprvé ozve i potlesk od skutečných diváků. Ti se budou etablovat z řad zdravotníků a dalších osobností v první linii, kterým chtějí divadelníci vzdát hold.

Vstupenky a program na Letní scénu najdete zde.