12. 8. 2020, Zpravodajství

Zahraniční hvězdy na Letní Letné Light

Letní Letná bude sice letos light, ale ani tak návštěvníci nepřijdou o zahraniční hvězdy.

Velkolepé zahájení festivalu obstará výjimečným číslem španělský soubor Voalá – a to hned dvakrát za sebou 18. a 19. 8. 2020. Inscenace Voalá Station naučí i přihlížející s nohama pevně na zemi „umění létat“. Muzikál odehrávající se v kulisách nebe totiž pomocí vzdušné akrobacie vytváří poutavé vizuální obrazy, které dokáží člověka povznést nejkrásnějšími emocemi.

Další zahraniční ansámbl – Galapiat Cirque z Francie – se na Letní Letnou vrací po osmi letech. A rovnou se světovou premiérou. Tuzemské publikum jako první uvidí novinku L’âne et la carrote, tedy Osel a mrkev. „Pomocí série čísel jeden muž vypráví svůj příběh cirkusového umělce. Díky svému věrnému pomocníkovi si uvědomí, že když chce člověk změnit svět, musí začít sám u sebe,“ popisuje ředitel festivalu Jiří Turek připravované představení, jehož předpremiéru viděl ve Francii před vypuknutím pandemie.

Diváci si budou také moci zavzpomínat na loňské velkolepé zahájení a to na premiéře dokumentu Provazochodkyně nad Prahou, který nechá nahlédnout pod pokličku příprav a samotného přechodu nad Vltavou provazochodkyně Tatiany Mosio-Bongonga. Dokumentární film se promítne za účasti tvůrců  i samotné Tatiany a bude přístupný veřejnosti zdarma.

Kompletní program a vstupenky naleznete ZDE