12. 8. 2020, Zpravodajství

České speciality na Letní Letné Light

V programu letenského festivalu nebude samozřejmě chybět to nejlepší z české novocirkusové úrody. Například oceňovaná Losers Cirque Company předvede speciální edici jejich prvního představení The Loser(s). Cirkusovou expedici za čistou radostí slibuje Cirk La Putyka se svou novinkou Kaleidoscope. 

Losers Cirque Company a Cirk La Putyka navíc pro návštěvníky chystají překvapení – společnou improvizaci, která bude k vidění poprvé a naposledy právě jen na Letní Letné Light s názvem Be Together.

AirGym Art Company uvede v premiéře novou inscenaci s názvem Wendigo. Možnosti, které nabízí závěsná akrobacie, zároveň bezezbytku využije i v Létacím snu č. 245. ​Feel The Universe Circus Company zase v představení Vlez v les vychází z bajek. Masky a akrobacie inspirované zvířecí říší diváky vtáhnou do tajemného a krásného světa přírody.

17. ročník také nabídne oblíbené komponované večery a to 22. 8., kdy se na jednom pódiu potkají vycházející hvězdy českého nového cirkusu Filip Zahradnický, Bětka Tíchá, Jan Jirák a Petr Biel s názvem Cirkusové miniatury.

Poslední den festivalu, tedy 25. 8., se pak uskuteční TEENS CIRKABARET, který představí mladé cirkusové talenty z celé republiky. Můžete se těšit na studenty CIRQUEONu, Cirkusu LeGrando, Cirkusu Mlejn, Cirk La Putyka Studio, Žongléros či ze slovenského Cirkuskus.

V neposlední řadě nabídne festival také celou řadu open air představení, kde vystoupí již tradičně VOSTO5 či Bratři v tricku, ale nebudou chybět ani novinky v podání souborů G.N.A.T., Fireducks nebo Jonatána Vnoučka a Michaeli Staré, kteří na Letnou přivezou absolventské představení Johnny & Jenny.

Kompletní program a vstupenky naleznete ZDE