20. 2. 2013, Zpravodajství

Cirkus TeTy – premiéra v KD Mlejn

Soubor Cirkus TeTy uvede 2. března premiéru hry Bedřich v pražském Klubu Mlejn v rámci mezinárodního festivalu Fun Fatale aneb ženy na prknech (podorbnější informac v našem článku).

Hra Bedřich je druhou celovečerní inscenací souboru. Je postavena na jednoduché archetypální situaci – dvě ženy a jeden muž, konflikt místy až groteskně stylizovaný je ztvárněn již zmíněnou technikou vzdušné akrobacie, hand to hand akrobacie a na speciální konstrukci sloužící jako částečně pevná hrazda ve spojení s tyčí.

TeTy jsou jediným novocirkusovým souborem v České republice, který využívá techniku tzv. párového cloud swingu (disciplínu vzdušné akrobacie používající prověšené lano jako houpačku). Na choreografii a divadelním zpracování se podílela Marie Bayerová, členka Teatr Novogo Fronta. Jejich domovská scéna je pražský Klub Mlejn, ale můžete se s nimi setkat i na eventech, pouličních festivalech a dalších soukromých i společenských akcích. Členky souboru se věnují lektorské činnosti v Klubu Mlejn, Centru pro nový cirkus Cirqueon a Lycée Français de Prague.

Více o souboru na www.cirkustety.cz

Vstupenky: 200,- /150,-/100,-
2.3. 2013 od 15:00 v KD Mlejn

délka představení: 40 minut