30. 9. 2020, Zpravodajství

Premiéra novocirkusové performance Cie Piéds Perchés – OK(N)o

Pražskou část mezinárodního festivalu současného cirkusu Fun Fatale zakončí 2. a 3. října exkurze za hranice veřejného a soukromého prostoru OK(N)o. Vysočanské studio Prám se na dva večery stane útočištěm pro site-specific performance česko-švýcarského souboru Cie Pieds Perchés, která uzavře sérii premiér letošního 9. ročníku festivalu věnovaného výhradně ženám. Vstup na obě premiérová představení je zdarma.

 

Veřejný prostor, soukromý prostor, intimita: co to pro nás znamená v době, kdy nové technologie jako kamerové systémy, internet a sociální sítě hranice mezi soukromou a veřejnou sférou smazávají?

Site-specific projekt OK(N)o zpochybňuje naše stávající představy o rozdělení soukromého a veřejného prostoru a napříč nimi se prostřednictvím nového cirkusu, tance a fyzického divadla snaží znovu určit místo pro individuální svobodu.

OK(N)o je stěhovavý projekt. Nahlíží do různých měst, prochází rozdílnými vnitřními i venkovními prostory, nabývá rozličných forem. Pohrává si s pozicí pozorovatele a pozorovaného a do této hry vtahuje i diváka.

koncept: Stéphanie NDuhirahe, Morgane Widmer (Cie Pieds Perchés)

hrají: Stéphanie NDuhirahe, Morgane Widmer, Lucie N’Duhirahe, Marina, Mezzogiorno Brown

režijní supervize: Lukáš Karásek

hudba: Roman Džačár

video design: Dsu Ranger

produkce: Hedvika Zýková

producent: Schmilblick spolek

podpora a partneři: Hlavní město Praha,  Ministerstvo kultury ČR,  Cirqueon, KD Mlejn,Depo2015, Région de Nyon, EEEEH! La Grenette, Studio Alta, Cooltour

 

Vstup volný. Z důvodu omezené kapacity doporučujeme rezervaci místa na emailu: info.mlejn@gmail.com