14. 3. 2013, Zpravodajství

Cirqueon byl přijat do Caravan Network

Od ledna 2013 je CIRQUEON – Centrum pro nový cirkus členem evropské cirkusové sítě Caravan Network, která  sdružuje organizace zaměřené na cirkusové vzdělávání, práci s mládeží a sociální cirkus.

Jejími členy je 12 cirkusových škol a organizací z 12 evropských zemí. Cirqueon se tak v lednu se stal oficiálním partnerem úzce spolupracující sítě, do které patří: Cirkus Cirkör (Švédsko), Cirkus Elleboog (Nizozemsko), Ateneu Popular Nou Barris (Španělsko), Le Plus Petit Cirque du Monde (Francie), Ecole de Cirque de Bruxelles (Belgie), Sorin Sirkus (Finsko), Upsala Circus (Rusko), Belfast Community Circus (Severní Irsko), Galway Community Circus (Irsko), Parada Foundation (Rumunsko) a Zaltimbanq (Lucembursko).

Caravan spolupracuje na mezinárodních výměnných projektech pro mládež, na evropských projektech vzdělávání cirkusových lektorů a sdílení informací mezi zapojenými cirkusovými školami. Vzájemně také hostí a školí své lektory, studenty a administrativní pracovníky.

V současné době běží cirkusovo – hiphopový projekt Hip Cirq Europ a připravují se další semináře a workshopy pro lektory a letní výměny mládeže.

Více o Caravan Circus Network najdete na stránce: www.caravancircusnetwork.eu.