29. 1. 2021, Aktuality Cirqueonu

CIRKONET 2021 – ONLINE

Zveme všechny cirkusové lektory na blok diskusí o cirkusové pedagogice v rámci online setkání Cirkonetu, česko-slovenské sítě mladého a sociálního cirkusu. Setkání proběhnou přes platformu Zoom, link dostanou registrovaní účastníci do e-mailu vždy 30 minut před začátkem. Na jednotlivé bloky se můžete registrovat přes odkaz pod anotací. (Úterní blok o motivaci lektorů je pro uzavřenou skupinu vedoucích lektorských týmů.)

Případné dotazy směřujte na e-mail barbora@cirqueon.cz

 

Program setkání CIRKONETU 2021

Pondělí 15. 2.

17:00 – 18:30 

Cirkus na dálku

Chcete zůstat v kontaktu se studenty, ale už vás ani je nebaví koukat do obrazovky? Co třeba cirkusová desková hra, pracovní listy, nebo výroba cirkusových hraček? Přijďte načerpat inspiraci pro cirkusový trénink na dálku od Jíři Adamkové z CIRQUEONu, Zuzky Drábové z KD Mlejn a ostatních členů Cirkonetu.

Registrace zde.

19:00 – 20:30

Cirkus ve vzduchu bezpečně

Cirkus bezpečně! Poradna Katky Klusákové z CIRQUEONu k tématu riggingu a závěsné akrobacie. Připravte si otázky a ideálně si dotazovaný materiál vemte s sebou k počítači, ať si to můžete rovnou zkoušet.

Registrace zde.

 

Úterý 16. 2.

17:00 – 18:30

Motivace lektorského týmu (uzavřená skupina)

Jak se vypořádat s tím, že každý lektor má pro svoji práci jinou motivaci, potřeby a očekávání? Jak motivovat ty, co ještě pro cirkusovou pedagogiku úplně nehoří? Prostor pro sdílení zkušeností a tipů z praxe pro vedoucí lektorských týmů.

19:00 – 20:30

Mládí vpřed!

Víte, že vaši cirkusoví teens mají skvělé nápady, které by mohly změnit svět, ale zatím nevíte, jak je zrealizovat? Jovan z Cirkusu LeGrando a Bára Adolfová s Dorkou Hofmeisterovou z CIRQUEONu budou moderovat sdílení nápadů Cirkonetu na zapojení teens do tvorby představení, organizace festivalů ale i strategického plánování v rámci organizace.

Registrace zde.

 

Středa 17. 2.

17:00 – 18:30

Cirkus po pandemii

Už se těšíte, až se po karanténní pauze rozjedou kurzy a doženete se studenty všecko, co jim za poslední rok v cirkuse uteklo? Tak opatrně! Cirkusová lektorka a fyzioterapeutka Adela Jordáková z CIRQUEONu vám poradí a ukáže, na co si dát pozor při návratu do tréninkového procesu.

Registrace zde.

 

19:00 – 20:30

Cirkonet a komunikace

Vyznáte se v sociálních sítích? Umíte skvěle psát nebo točit videa? Máte skvělé komunikační nápady? A chcete svými dovednostmi a znalostmi pomoct Cirkonetu k celosvětové slávě? Přidejte se k Báře Adolfové na brainstorming ke komunikační strategii Cirkonetu.

Registrace zde.