1. 10. 2021, Aktuality Cirqueonu

Učíme cirkus bezpečně

Představujeme základní desatero bezpečnosti při výuce cirkusových disciplín. Deset základních pravidel, na která by měli všichni cirkusoví lektoři ve svých lekcích myslet.

Ačkoliv jsme nadšení, že se cirkusová pedagogika rozšiřuje napříč republikou, stává se, že některá centra zapomínají na základní pravidla bezpečnosti. A to nám nedalo spát a dali jsme dohromady deset doporučení, jak učit cirkus bezpečně.

Samotný nápad vzešel ze setkání Cirkonetu – česko slovenské sítě mladého a sociálního cirkusu, kterého se účastní cirkusoví lektoři z celé České republiky a Slovenska. Všechny podněty jsme zpracovali a za konzultace s kolegy z Cirkusu LeGrando vytvořili výsledné desatero.

Doufáme, že si CIRKUS BEZPEČNĚ celá česká a slovenská cirkusová komunita vezme za svůj a bude jeho existenci dále šířit i mezi ty, kteří třeba nad bezpečným učením cirkusu ještě tolik nepřemýšleli.

Budeme rádi, když se k myšlence CIRKUSU BEZPEČNĚ přihlásíte, budete o něm mluvit s kolegy a studenty, vyvěsíte si ho u sebe v cirkuse, na webu nebo sociálních sítích.

Plakát (A2) ke stažení ZDE

Desatero po jednotlivých bodech (zip) ZDE

CIRKUS BEZPEČNĚ všem!