28. 5. 2013, Zpravodajství

Žonglobalizace 2013

Ve dnech 7. a 8. června otevře areál bývalého pivovaru Světovar své brány festivalu hudby,divadla a nového cirkusu. Na Žonglobalizaci se představí umělci nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, kteří  budou mít v Plzni své vůbec první představení v Čechách. Nebudou chybět ani tradiční workshopy, zahrnující prvky nového cirkusu, žonglování, hry na perkusní nástroje, kreslení, a mnoho dalších pro malé i velké účastníky.

PPořadatelé akce z občanského sdružení Žonglér program namíchali tak, aby si každý vybral nehledě na věkové kategorie. „Letošním lákadlem pro diváky je koncert skupiny 100°,“ konstatuje Jiří Misař, předseda občanského sdružení Žonglér. Dalším hostem z hudební scény, na kterého se mohou návštěvníci těšit, je Bohemian Betyars. Tato kapela nechala ovlivnit Budapeští, odkud pochází.
Stejně jako maďarské hlavní město je směsicí architektonických stylů i Bohemian Betyars se nebojí kombinovat různé hudební žánry od speed folku přes balkánské rytmy, ska a sáhne i k punku. Velkým hitem rozhodně bude Muslimský feminista, rodilý Pákistánec žijící ve Velké Británii BabarLuck. Do Plzně také v rámci festivalu vůbec  poprvé zavítá první  Česká electroswingová skupina MydyRabycad a v neposlední řadě si návštěvníci budou moci užít hip-hop v podání mcOliver Lowe, který zahraje sDjem Fluxem. Nový cirkus předvede žonglérské duo z Francie Maxim Vanhove a Romain Verstraete z La Compagniedu CirqueImprobable.
Více informací naleznete na www.zonglobalizace.cz