10. 9. 2013, Zpravodajství

DRUHÁ VÝZVA PRO UMĚLCE – mezinárodní projekt nového cirkusu WAYTING

Díky technickým problémům jsme nuceni první dílnu k projektu WaYting zrušit, omlouváme se a vypisujeme hned nový termín 11. – 13. prosince. Tanečníci, cirkusáci, pohybáři jste srdečně vítáni!

Hledáme obsazení do připravovaného mezinárodního projektu WaYting! Projekt bude vznikat pod vedením režisérky Veroniky Riedlbauchové a francouzské choreografky a tanečnice Fatou Traoré. Hledáme umělce jakýchkoliv cirkusových disciplín a zkušené interprety v oblasti moderního tance a fyzického divadla, kteří jsou otevřeni kreativní spolupráci a mezižánrové tvorbě. Chystáme třídenní  workshop, pod vedením tvůrčího týmu Riedlbauchová/Traore, který se uskuteční  v Praze 11. – 13. prosince, na který bude pozváno 10 – 15 umělců z Evropy (na základě výzvy či přímého pozvání). Cílem dílny je sestavit profesionální mezinárodní tvůrčí tým pro projekt WaYting.  

Předpokládaný termín premiéry: listopad 2014, zkoušet se bude formou intenzivních residencí v ČR i v zahraničí.

Zaujala Vás výzva?

Pošlete svůj životopis a odkaz na vaše promo video na adresu  waytingcircusproject@gmail.com to nejpozději do 8. listopadu 2013!

Účast na dílně Vám bude potvrzena emailem nejpozději do 15. listopadu  2013.     

Pozvaní účastníci si připraví  3–5 minutové sólo  vrámci své techniky, ve kterém budou pracovat s tématem „Čekání

VERONIKA RIEDLBAUCHOVÁp ůsobila dva roky ve Španělsku, Barcelona. Byla nominována na režii cirkusové přehlídky Combinat de Cirq 39 v L´Ateneu Popular de Nou Barris v Barceloně, kterou uskutečnila v roce 2009. V únoru 2013 vytvořila spolu se souborem (bra)Tři v tricku úspěšné cirkusové představení Plovárna (premiéra v divadle Ponec), v prosinci 2012 byla vybrána na uměleckou laboratoř nového cirkusu  Bazilian Lab do Paříže, ve svém portfoliu má celou řadu divadelních projektů: site specific projekt Vodu po lžičkách v kasematech a Gorlici na Vyšehradě, Camille v divadle Alfréd ve dvoře, v divadle Disk česko-španělský projekt Sarah Kane Očištění/Depurados, komorní operu Jiřího Hájka Slavík a růže; a dále hru Barbory Baronové Hořké mandle v Divadle v Řeznické, atd. Vystudovala obor Režie a dramaturgie na Katedře alternativního a loutkového divadla AMU v Praze.

FATOU TREAORÉ – uznávaná tanečnice a choreografka s malijskými kořeny žijící v Belgii. Spolupracovala jako tanečnice s ikonami moderního tance Cie Rosas (A.T de Keersmaeker) , Nadine Ganase, Claudio Bernardo, Johanne Leighton, Alain Platel atd. Od roku 2005 spolupracuje mj. jako choreografka s belgickou novocirkusovou skupinou Feria Musica a učí na prestižní francouzské profesionální škole CNAC.

Projekt zaštiťuje a podporuje  CIRQUEON – CENTRUM PRO NOVÝ CIRKUS.