10. 9. 2013, Zpravodajství

INFO-SESSION CIRCUS NEXT – setkání s ředitelkou JTCE

Chcete se dovědět více o mezinárodním projektu, který podporuje mladé a kreativní umělce? Ředitelka Jeunes Talents Cirque Europe Cécile Provot přijiždí do Prahy představit projekt umělcům a odpovědět na všechny Vaše dotazy! Cirkus Next právě otevřel další výzvu pro kreativní umělce (deadline je 18. října 2013). Pojďte do meziníroídní soutěže a bojujte o svůj projekt! 

O podmínkách a celém procesu výběru laureátů si budeme povídat 17.  září 2013.na půdě Divadelního Institutu IDU v Praze v Celetné ulici v 15.00. Setkání bude probíhat v anglickém jazyce. 

Zváni jsou umělci a producenti novocirkusových (mezižánrových) projektů, kteří připravují premiéru svého projektu v druhé polovině roku 2014 či na začátku roku 2015.

 V minulosti Jeunes Talents Cirque a projekt Circus NExt objevil celou řadu nových skupin i jednotlivců, kteří se díky této podpoře stali mezinárodně uznávanými skupinami  (Companie IETO, Crida Company, Sisters, ect.). Největším benefitem projektu je (vedle residencí pro laureáty a finanční podpory projektů) především obrovská mediální podpora na evropské úrovni. 

CIRKUS NEXT JE JEDNÍM Z NEJPRESTIŽNĚJŠÍCH PROJEKTŮ SOUČASNÉ NOVOCIRKUSOVÉ EVROPY. Do procesu výberu leureátů je zahrnuto až 40 profesionálů, kteří čtou a seznamují se s projekty.

POJĎTE DO SOUTĚŽE S EVROPSKÝMI KOLEGY, CIRCUS NEXT JE VÝZVA!

Deadline přihlášek je 18. října, přihláška musí být vyplněna v anglickém jazyce a součástí přihlášky je i krátké video reprezentující projekt a Vaši práci. Veškeré informace naleznete na stránkách www.circusnext.eu, přihláška se podává online na této stránce (My Circus Next). Využijte možnosti konzultovat své projekty a přihlášky ještě před termínem podání. Pro ČR a střední Evropu se nabízí Cirqueon, konkrétně Šárka Maršíková, sarka@cirqueon.cz

Circus Next čerpá pro roky 2013 – 2017 podporu Evropské komise z programu Culture.