26. 9. 2013, Zpravodajství

Londýnský festival pantomimy 2014

Od 8. ledna do 1. února se v Londýně uskuteční již 38. ročník Mezinárodního festivalu pantomimy (London International Mime festival). Je to jedna z nejvyhledávanějších přehlídek Británie, která se zdaleka neomezuje pouze na pantomimu, ale na pohybové a fyzické divadlo obecně. A letošní ročník je programově velmi lákavý!

Na nadcházejícím ročníku již potvrdili účast např. Compaigne Non Nova (FR), Citta di ebla (IT), Companie Philippe Genty (FR), Gecko (UK), Vamos theatre (UK), a další, naši republiku reprezentují  Spitfire company s představením One step before fall! Gratulujeme k účasti!  Festival se, vzhledem ke své velikosti, koná hned na několika místech v Londýně, např. v koncertním sále Queen Elizabeth Hall, v Královské opeře,  či v The Platform Theatre.

Tento festival je nejdéle se konajícím festivalem svého druhu na světě. Byl založen v roce 1977 producentem Josephem Seeligem a mimkou Nolou Rae, kteří se inspirovali amsterdamským Festivalem bláznů. V průběhu let rozšířil festival svůj program od pantomimy a fyzického divadla také k divadlu loutkovému, či k novému cirkusu. V minulosti se zde představila celá ada významných osobností tohoto oboru: Jacques Lecoq, Bolek Polívka, Philippe Genty, Lindsay Kemp, Annie Fratellini, Jérôme Deschamps, Marcel Marceau a mnoho dalších.

Cena jednoho představení se v minulém roce pohybovala kolem £16.

Více informací přímo na stránkách festivalu ZDE: