27. 9. 2013, Zpravodajství

Premiéra představení Le Poids du Vide v divadle Alfréd ve dvoře

V sobotu 5. října od 20.00 hodin se v divadle Alfréd ve dvoře uskuteční představení Le poids du vide akrobatického dua Compagnie des Pieds Perchés.
V prostoru od země až po strop zaplněném lany, kde jediným spojencem je prázdno, si dvě ženy pohrávají s rozpory mezi tím, co člověk je, co se zdá být a co si být přeje. 

Pomyslnou červenou linkou vinoucí se představením je padesátimetrové lano. 

Účinkujícími dvě ženy, Morgane a Stéphanie, zcela protikladné a přesto vzájemně propojené, které se baví svými odlišnostmi. A samotné představení se snaží zachytit obyčejné okamžiky ze života – ty, které mohou vyjádřit úplně vše, stejně, jako neznamenat vůbec nic.

 

Dvoučlenná skupina Compagnie des Pieds Perchés působí od roku 2009.  Zákládajícími i základními členy skupiny jsou Stéphanie N’Duhirahe a Morgane Widmer. Přáním obou umělkyň je vytvářet zábavná a vzrušující cirkusová představení, která budou srozumitelná a přístupná jakémukoliv druhu publika. Se svým prvním představeném „Foutaise“, na kterém coby režisérka spolupracovala Julie Burnier, byly k vidění na řadě zahraničních festivalů, mj. v Itálii či Kanadě. „Le poids du vide“ je druhým představením dua. Poprvé byla tato „pouliční show“ uvedena v červnu letošního roku v rámci festivalu Cirk’UFF. Představení, které se odehraje 5.10. v divadle Alfred ve dvoře bude premiérou “sálové” verze.

Představení vzniklo za podpory Cirqueonu, Klubu Mlejn, divadla ALfréd ve dvoře, Švýcarského velvyslanectví v Praze a firmy Alpiq.

Vstupenky jsou k dostání v pokladně divadla nebo na stránkách Ticketstream za 250 Kč.

 Více o skupině Compagnie des Pieds Perchés se můžete dozvědět zde