30. 9. 2013, Zpravodajství

Festival nového cirkusu Circa ve francouzském městě Auch

Ve dnech 18. – 27. října 2013 se ve francouzském městě Auch uskuteční již tradiční festival současného cirkusu Circa Auch.

Letošní ročník  nabízí opravdu bohatý program. Během festivalového týdne se v několika cirkusových stanech odehraje kolem devadesáti představení. Vystoupí profesionální umělci, jako např. Cie Akroeacro či La Meute, prostor ale také, jako každoročne, získají představení studentů a absolventů francouzských cirkusových škol. Kromě hlavního programu, open stage pro začínající umělce a cirkusového průvodu nabídne festival celou řadu workshopů pro děti, besedy s umělci, retrospektivní výstavu o festivalu, koncerty různých hudebních žánrů, cirkusové tréninky či promítání flmů. Po celou dobu festivalu bude také vysílat „Radio CIRCa“, které bude přinášet rozhovory s umělci či reportáže z festivalového dění.  

Letos se koná již 26. ročník festivalu. Jeho kořeny sahají do roku 1988, kdy La jeune chambre economique ve spolupráci s městem Auch vytvořila prostor pro setkávání studentů francouzských cirkusových škol. Postupně se pod cirkusovýmii stany začali, kromě studentů, setkávat také profesionální umělci z oblasti současného cirkusu. V minulých letech se na festivalu představili např. Circus Cirkör, Compagnie Bal, Cahin Caha, či soubor Akroeacro. 

Vstupenky na jednotlivá představení je možné zapoupit online na stránkých festivalu, nebo osobně v místě konání. Cena vstupenek se pohybuje od €3 do  €27.

video k 25. ročníku festivalu