16. 10. 2013, Zpravodajství

Konference o podpoře cirkusu a pouličního umění

Ve dnech 26. a 27. listopadu se v belgickém Gentu uskuteční mezinárodní konference o podpoře pouličního umění a cirkusu v Evropě. Konference proběhne pod hlavičkou Circostrada Network (které jsme také členem), pořádajícími organizacemi jsou Circuscentrum ve spolupráci s vlámským ministerstvem kultury.

Program konference je určen především zástupcům veřejných orgánů na lokální, regionální, národní i mezinárodní úrovni, ale také všem, kteří se zajímají o oblast cirkusového a pouličního umění. Tato oblast zaznamenala v posledních letech velké změny, charakteristickým rysem se stala mězinárodná cirkulace umělců i uměleckých děl, či mezinárodní projekty spolupráce a rozvoj profesionálních sítí na evropské úrovni. Cílem setkání je představit a porovnat strategie podpory pouličního umění a cirkusu v jednotlivých zemích, vyvolat diskusi o evropských projektech spolupráce, představit možné strategie podpory pouličního umění a cirkusu a zhodnotit vliv těchto programů, posílit mezinároní dialog a podporovat kultrní rozmanitost a navázat novou spolupráci v této oblasti.

Českou republiku a Centrum pro nový cirkus na konferenci zastoupí Šárka Maršíková s příspěvkem o mezinárodním projektu spolupráce Social Educircation

Registace probíhá do 24. října.