20. 6. 2022, Aktuality Cirqueonu

Představení Molekuly na festivalech Regiony a Letní Letné

Po úspěšné premiéře v Divadle BRAVO zavítá představení Molekuly taky na festival REGIONY v Hradci Králové nebo na Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná.

Naše talentované kurzisty tak můžete vidět v sobotu 25. 6. od 16:00 v Žižkových sadech, Hradec Králové nebo v sobotu 27. 8. od 18:30 v rámci TEENS KABARETU 2022 na festivalu Letní Letná.

Představení „Molekuly“ se vytváří v rámci projektu Performance group, který nabízí možnost studentům CIRQUEONu (15 až 19 let) nechat vzniknout během jednoho roku představení. Pod vedením lektorek Cecile Da Costa a Stéphanie N‘Duhirahe jsou vedeni k přemýšlení o různých způsobech a přístupech vzniku cirkusového představení. (fyzika, dramaturgie, scénografie a hudba). Nejdůležitější je v rámci projektu samotný proces a proměny, které skupina prožívá.

Co je to molekula? Molekula je ta nejmenší částice látky, která obsahuje veškeré fyziologické i chemické vlastnosti dané látky. Molekuly jsou základní stavební jednotkou života. Dokázali bychom stvořit život, kdybychom dokázali vytvořit molekuly? Stačilo by ke vzniku života, kdybychom dali dohromady pár atomů a dostatek energie? Ale jak potom definujeme co je život?

Režie: Cecile Da Costa, Stéphanie N‘Duhirahe
Účinkují: Josefa Houdková, Leontina Foltýnová, Lucie Vrančíková, Marie Krobová, Oliver Hetzendorf
Prokop Eliáš, Tobiáš Matocha, Viktorie Horníková
Produkce: Tereza Vohralíková

Foto: Stanislava Benešová, novinky.cz