23. 10. 2013, Zpravodajství

CIRKUS NASLEPO – PRAVIDELNÉ KURZY

CIRQUEON zve na pravidelné cirkusové hodiny pro lidi se zrakovým postižením.

Po úspěšných prázdninových zkušebních hodinách otvíráme od října dva pravidelné cirkusové kurzy v rámci projektu CIRKUS NASLEPO. Jeden je určen teenagerům a mladým dospělým ve věku 13 – 25 let, druhý je pro dospělé.

Náplní kurzů bude kontaktní žonglování, při kterém se předměty nevyhazují do výšky, ale pohybuje se s nimi po těle bez ztráty kontaktu, akrobacie – pozemní i závěsná, kouzelnické triky, ekvilibristika a další věci. Když všechno půjde dobře – a na zkušebních hodinách to všem šlo výborně – chtěli bychom časem vytvořit představení, ve kterém by společně vystupovali jak „cirkusáci“ se zrakovým postižením, tak „cirkusáci“ vidící.

Hodiny povedou naši zkušení cirkusoví lektoři zaměření na různé cirkusové disciplíny.

Kurz pro dospělé bude probíhat ve středu od 10:00 do 11:30 v našem centru v Nuslích – Ctiradova 6, Praha 4, hodiny pro mladší pak v pátek od 16:30 do 18:00 v novém prostoru tělocvičny TJ Tatran ve Střešovicích – Sibeliova 368, Praha 6.

Oba kurzy začnou v prvním říjnovém týdnu, první hodiny tak budou ve středu 2. října a v pátek 4. října.

Je možné si přijít cirkusovou hodinu vyzkoušet i jednorázově kdykoli během semestru.

Účast na kurzech je pro přihlášené účastníky zdarma.

Na pravidelné kurzy i jednorázové návštěvy je, vzhledem k omezené kapacitě hodin, potřeba se předem přihlásit na mailu barbora@cirqueon.cz  nebo na čísle 608 957 317. Na těchto kontaktech také získáte podrobnější informace.

Těšíme se na Vás!