29. 10. 2013, Zpravodajství

Nový projekt WaYting byl prezentován na festivalu Circa v Auch!

Česká režisérka Veronika Riedlbauchová, která je u nás i v zahraničí známá především díky svým režiím pohybového divadla, přijela na dvacátý šestý ročník mezinárodního festivalu Circa v Auch prezentovat svůj nový autorský projekt WaYting. V prosinci 2012 byla za předložený projekt WaYting vybrána jako mladý talent evropského cirkusu v rámci soutěže CircusNext na světovou uměleckou laboratoř nového cirkusu CircusNext Bazilian Lab do Paříže. WaYting byl zároveň vybrán mezi několik dalších mezinárodních projektů, které jejich autoři přijeli prezentovat na novocirkusový festival Circa do Auch.

Festival Circa, který se za dvacet šest let své existence stal celosvětově uznávanou událostí, je bezpochyby místem, kam se každoročně sjíždí produkční, ředitelé festivalů, promotéři, artisté, režiséři a další novocirkusové osobnosti, které hledají nové možnosti mezinárodní spolupráce. Setkání profesionálů nazvaná Présentation de projects Cirque jsou ideálním místem, kde k navazováním takových spoluprácí dochází.

Nový projekt Veroniky Riedlbauchové WaYting vzniká ve spolupráci s Cirqueonem-centrem pro nový cirkusu a Palácem Akropolis. Cílem prezentování projektu WaYting na festivalu Circa bylo oslovit případné zahraniční koproducenty a partnery.