17. 3. 2014, Zpravodajství

Nabídka stipendií na International Physical Theatre Laboratory 2014

Britská společnost ArtUniverse ve spolupráci s International University „Global Theatre Experience“ (IUGTE) vyhlašuje několik částečně stipendijních programů pro profesionální tanečníky, choreografy, herce a cirkusové umělce v rámci projektu International Physical Theatre Laboratory 2014.

Program kursu je nabitý. Celý týden je věnován praktickým tréninkům, přednáškám a diskusím s ruským divadelním režisérem a pedagogem Sergejem Ostrenkem a nácvikům jeho metody vycházející z tradice Ruského divadla.

První běh programu proběhne od 16. do 24. května v italském Toskánsku. Účastnický poplatek činí 750 € z nichž až 300 € pokryje stipendium.

Druhý následuje 7. – 12. července,v rakouském Štýrsku. Účastnický poplatek činí 850€, z ichž až 400 € pokryje stipendium.

 

Kdo může o stipendium žádat
  • tanečníci
  • choreografové
  • herci
  • novocirkusoví umělci

Stipendia jsou udělována umělcům na základě jejich zkušeností a předchozích úspěchů, spolehlivosti a potenciálu k dalšímu rozvoji.

Přihlášky do programu zasílejte na  iugte.projects@gmail.com. Nezapomeňte připojit motivační dopis, podrobný životopis, 2-3 fotky obličeje z poslední doby a jakýkoliv další materiál dokládající Vaše dovednosti.