20. 3. 2023, Výzvy a open calls

Seminář Digital Leap / Digitální produkce pro scénická umění

PerformCzech (Institut umění – Divadelní ústav) zve na seminář Digital Leap věnovaný tématu digitální produkce se zaměřením na scénická umění, který proběhne ve čtvrtek 30. března od 12 do 14 hodin v Čítárně Unijazz. (Husitská 22)

Zájemcům z řad tanečních a cirkusových profesionálů nabídne prostřednictvím dostupné online publikace základní přehled o tom, jak využít digitální nástroje v umělecké praxi co nejefektivněji nebo jak s jejich pomocí přilákat nové publikum. Moderovaný seminář za účasti domácích i zahraničních hostů proběhne v angličtině, bude streamován a uskuteční se v návaznosti na program BPDA (Big Pulse Dance Alliance).

Kapacita omezena, registrace účastníků na adrese barbora.formankova@idu.cz

Digital Leap (www.digital-leap.eu) je dvouletý mezinárodní projekt, který nabízí nezávislým umělcům, tanečním a cirkusovým profesionálům příležitost k prohloubení znalostí digitálního prostředí a jejich možností ve scénických uměních. Skládá se z výukových modulů a online materiálů – tzv. kuchařek. Kuchařka věnovaná digitální produkci shrnuje klíčové znalosti nabyté v druhém vzdělávacím modulu pořádaném Litevským tanečním informačním centrem ve Vilniusu v květnu 2022.

Projekt byl finančně podpořen z programu Erasmus+.
Foto: Digital Leap, Praha
Credit: Filip Staněk