27. 4. 2023, Zpravodajství

7. ročník festivalu CIRKULUM 7. – 11. června 2023

Ostrava letos ožije sedmým ročníkem Mezinárodního festivalu nového cirkusu a pouličního divadla CIRKULUM 2023. Těšit se můžete na provazochodecké umění vysoko nad hlavami
diváků. Hlavní hvězdou bude švýcarský cirkusový virtuóz David Dimitri s představením L ́Homme Cirque. Dalšími zahraničními hvězdami jsou: francouzská kočovná company L’Enjoliveur, španělská trojice Cia Paki Paya nebo světoznámý irský fotbalový žonglér Simon Llewellyn.

Ani o premiéry nebude nouze! Ostravský „novocirkusový“ soubor Cirkus trochu jinak přichází se třemi novinkami, na festivalu také vystoupí performer a tvůrce Jan Jirák společně s choreografkou a herečkou Eliškou Vavříkovou. Pro děti a hravé návštěvníky bude v kulisách hradu připravena scéna s názvem HERNIŠTĚ, kde si můžou vyzkoušet motoriku, postřeh, logiku nebo přesnost. V předhradí budou na všechny zájemce čekat cirkusové dílničky ZKUS CIRKUS.

Festival CIRKULUM bude od středy 7. do neděle 11. června 2023 hostit areál Slezskoostravského hradu a podhradí.

CIRKULUM propojuje nový cirkus a pouliční divadlo z různých koutů světa. V krásných kulisách Slezskoostravského hradu navíc vyroste opravdová cirkusová vesnice.  Hlavními scénami budou dvě cirkusová šapitó v předhradí. Pro majitele vstupenek bude připraven bohatý program i v amfiteátru v areálu hradu a také drobná představení umělců v nejrůznějších zákoutích samotného hradu.

Další program v podhradí bude pro návštěvníky zdarma. Na scéně v podhradí vystoupí umělci z Venezuely, Itálie, Argentiny, Španělska, Maďarska, Česka i Slovenska. Budou k vidění komediální, akrobatická, adrenalinová a hudební vystoupení.

 

Pro více informací sledujte FB CIRKULUM nebo webové stránky festivalu.