3. 5. 2023, Výzvy a open calls

OPEN CALL: mezinárodní projekt Hand to Hand pro umělce

Kdy se přihlásit?

do 30. května, 16:00

Pro koho?

16 cirkusových umělců, kteří hledají příležitost poprvé nahlédnout do problematiky otázek souvisejících s udržitelností, mezioborovou spoluprací a cirkusem ve veřejném prostoru.

Kdy?

V Châlons en Champagne ve Francii, se uskuteční tří dny workshopu 3.-6. července , 2023.
Po tomto workshopu bude proveden výběr 8 cirkusových umělců, kteří budou pokračovat v celém projektu (září 2023 – duben 2024).

Jaké účastníky projekt hledá?

Cílem projektu Hand to hand je identifikovat současné cirkusové umělce, kteří rozvíjejí osobitý přístup k cirkusu jako profesionální tvůrci, nejlépe bez jakýchkoliv předchozích zkušeností s veřejným prostorem (začínající umělci ve veřejném prostoru) z Evropské unie (+ Spojeného království), kteří plynule ovládají angličtinu a mohou se zúčastnit všech aktivit projektu.
Slovo „začínající“ je chápáno jako úroveň znalostí uměleckých postupů v práci ve veřejném prostoru a neměla by být zaměňována s mládím: věkové omezení není stanoveno. Studenti sle přijmáni nejsou.

Partneři projektu

Projekt sdružuje 4 evropské partnery: Le Palc, národní cirkusové centrum ve Francii, ROOM 100 v Chorvatsku, festival Bússola v Portugalsku a divadlo Helsingør v Dánsku. Cílem je prozkoumat problematiku udržitelnosti prostřednictvím vzdělávacích a experimentálních workshopů se zaměřením na inovace a výzkum cirkusových umělců, zejména začínajících umělců v jejich umělecké praxi ve veřejném prostoru, a poskytnout jim nové schopnosti iniciovat takovou změnu

Informace

výzva ke stažení: https://handtohandproject.eu/IMG/pdf/handtohand_opencall.pdf

Webové stránky projektu: https://handtohandproject.eu/The-open-call-2.html