28. 4. 2023, Zpravodajství

13. ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu Cirk-UFF 31. 5. – 4. 6.

Třináctý ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu Cirk-UFF se uskuteční od 31. května do 4. června v Trutnově. Během pěti dnů nabídne v centru Uffo, šapitó nebo v ulicích města celkem 28 představení. Diváci se mohou těšit na kombinaci nejrůznějších stylů a žánrů cirkusového umění v podání českých i zahraničních souborů. Hlavní hvězdy přijedou z Austrálie.

Australský soubor Highwire Entertainment přiveze energické ženské představení pod názvem The Defiant, výjimečné fyzické a artistické výkony předvede i mužská dvojice akrobatů z Austrálie. Dva ze členů australského novocirkusového uskupení Gravity and OtherMyths si do Trutnova připravili show Sissy.

Z dalších zahraničních účastníků se na festivalu Cirk-UFF objeví izraelské uskupení Bomba Cirkus s moderní cirkusovou show plnou humoru, hravosti a radosti. Zastoupena bude také slovenská scéna s performery Cirkuskus s interaktivním představením pro nejmenší.

A nebude chybět ani přehlídka toho nejlepšího z české novocirkusové scény. Festival zahájí soubor Cirk La Putyka představením Senses, Losers Cirque Company představí novinku Nespoutaní, vizuálně-pohybovou performanci zajistí trojice ze souboru Cirkus TeTy. V rámci dalších představení vystoupí také akrobatky Klára Hajdinová nebo Eliška Brtnická. Chybět nebudou oblíbení klauni ze Squadra Sua, divadelní uskupení Holektiv nebo chůdařská pouliční show s prvky improvizace souboru Sacra Cirkus.

Pro více informací sledujte FB Cirk-UFF nebo webové stránky festivalu.

Elektronická brožura s programem ke stažení zde.