25. 4. 2023, Zpravodajství

Inscenace CESTY – v květnu naposledy v Azylu78

Největší a nejosobnější projekt v historii souboru Cirk La Putyka bude uváděn v květnu v letní scéně Azyl78 na pražském Výstavišti.

Celkem 19 představení můžete vidět od 4. do 21. května.

Cirkus je umění, které nás uhranulo a přivedlo k projektu Cesty. Jsme fascinováni tímto těžkým řemeslem i specifickou poezií cirkusové manéže. Chceme s vámi proto ještě jednou sdílet jedinečné příběhy, které manéž vypráví jak o naší company, tak o někdejším největším evropském cirkusu direktora Karla Kludského. Na Cesty se tak s námi můžete v roce 2023 vydat již potřetí.

„Původní uvedení projektu Cesty se kvůli pandemii několikrát odkládalo. Po úspěšné premiéře v září 2021 v Azylu78 jsme Cesty odehráli znovu na jaře 2022. Druhý blok ovlivnila válka na Ukrajině, na naší cestě se k nám proto přidali studenti kyjevské cirkusové školy. Energie byla natolik nabíjející, že jsme se rozhodli uvést projekt ještě jednou. Pro diváky, kteří Cesty ještě neviděli, i pro ty, kterým přirostly k srdci stejně jako nám.“ – Rostislav Novák mladší

Cesty se pro nás staly srdcovým projektem, do kterého vkládáme neskutečné množství energie. Vzdáváme jimi hold jedinečnosti cirkusového umění, které je plné opravdovosti, svobody, risku, poezie, smíchu, slz, potu, bolesti a souhry, respektu a důvěry. A je tu s námi už několik století.

Těšit se můžete na téměř 60 akrobatů, herců, tanečníků a hudebníků, kteří spoluvytvářejí Cirk La Putyka, a to z různých koutů světa a napříč generacemi. Uvidíte náročná a dechberoucí čísla, klaunské výstupy i skupinové choreografie.

 

Více informací a vstupenky zde: Cirk La Putyka – Cesty