13. 6. 2023, Zpravodajství

Circus Culture Fest 2023

Circus Culture Fest 2023
 16. 6. – 18. 6. 2023 / Andělská laguna, Slapy

Circus Culture Fest s velkolepou galashow i letos pod otevřeným nebem v pohádkovém prostoru Andělské laguny! Spousta workshopů, soutěží a představení po roce opět na kouzelném místě v Nalžovicích u Slapské přehrady.

Organizátoři z řad žonglérského kmene Tribo Fuego chystají již osmý ročník Circus Culture Festu, festival s unikátní rodinnou atmosférou. CCF se v průběhu let stal komunitní akcí, která si kromě pobavení dává za cíl inspirovat a s otevřenou náručí přivítat každého, komu srdce zahoří pro umění nového cirkusu. Návštěvníci si tak mohou vyzkoušet novocirkusové aktivity na vlastní kůži prostřednictvím vedených workshopů nebo si zkoušet triky díky půjčovně žonglérských potřeb. Veškeré aktivity jsou v ceně vstupenky. Pro ty, kteří si chtějí víkend v Andělské laguně užít s veškerým komfortem, je tu možnost ubytování v chatkách.

Hlavními novinkami letošního ročníku je předprodej vstupenek, kyvadlová doprava a swap/bazar kostýmů. Autobusy Arriva návštěvníky dopraví z Nalžovic přímo na místo dění i zpět. Na místě lze zakoupit i zlevněné vstupenky pro děti, seniory či celé rodiny. Detailní informace ke vstupnému a rezervaci ubytování jsou na oficiálním webu www.circusculturefest.cz a facebooku Circus Culture Fest.

V pátek festival startuje v 16 hodin základními žonglérskými workshopy, pokračuje komediálním vystoupením argentinské dvojice Gato Blanco Gato Negro a po tradičním firejamu v rytmu bubnů vyvrcholí o půlnoci extravagantní show performerky Dolly.

Sobota nabídne prostor například pro žonglování, kontaktní flow, párovou a závěsnou akrobacii, vrhání nožů a pódiové líčení. V průběhu dne budou probíhat oblíbené žonglérské soutěže. To vše před vypuknutím galashow ve 21 hodin.

Nedělní program bude zaměřen na rodinné aktivity, ale i workshopy (třeba s nafukovacími balónky) a závěrečné odpolední divadlo. Pro ostatní budou pokračovat workshopy a diskuze na téma nového cirkusu.

Další informace jsou průběžně zveřejňovány na FB události Circus Culture Fest 2023

Akci finančně podpořil Středočeský kraj, ceny do soutěží věnovali Fire Lovers, Juggling Army, Hoopeto a Lukáš Bezděk, o nejkrásnější ilustraci se postaral rok od roku šikovnější Adam Windsor.