22. 7. 2014, Zpravodajství

Premiéry na Letní Letné

Na mezinárodním festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná, se představí od 17. srpna do 2. září skutečné hvězdy nového cirkusu ze světa i z domova. Letošní programová skladba festivalu slibuje opravdové cirkusové  zážitky, které si rozhodně nesmíte nechat ujít – Cirque Trottola s novým projektem Matamore je divadelní podívanou par excelence, radikální punková trojice Cirque Inextremiste si nebere servítky a velmi osobitě pojímá téma handikapu.

 

„Letošní Letní Letná bude bohatá na premiéry,” říká ředitel festivalu Jiří Turek. Pro první pražské uvedení nejnovějšího představení Dolls si ji vybral soubor Cirk La Putyka. Diváci uvidí i premiéru představení LOSER(S), které připravuje akrobatická dvojice DaeMen. Poprvé bude uvedeno i audiovizuální představení Pantokine souboru Cirque Garuda, které spojuje prvky akrobacie, experimentálního žonglování, tance s interaktivní projekcí a videomappingem.

Interakcí nového cirkusu a živé hudby Ivy Bittové se zabývá světová premiéra kanadsko-francouzsko-belgického souboru La Compagnie du Poivre Rose. Jejich humorné i citlivé představení Le Poivre Rose (Růžový pepř) vzniká v koprodukci s festivalem Letní Letná a závěrečné zkoušení proběhne v srpnu v Praze.

Těšte se na závěr léta, více informací naleznete na stránkách festivalu www.letniletna.cz