OPEN CALL: České Cirkusové Noci (La Nuit du Cirque) 2024

Asociace nového cirkusu v roce 2024 zaštiťuje českou účast na akci Cirkusové noci (La Nuit du Cirque) pořádané Territoires de Cirque ve dnech 15. – 17. listopadu. Jde o mezinárodní akci zaměřenou na podporu současné novocirkusové tvorby, do které se Česká republika zapojuje poprvé.

Kdo se může zapojit?

  • novocirkusové soubory
  • prostory, které naplánují novocirkusové představení
  • rezidenční místa

Pokud chcete být součástí mezinárodní mapy cirkusového umění, naplánujte na dny 15. – 17. 11. 2024 novocirkusovou aktivitu a včas se registrujte!

Akce může být jednodenní, jedno představení, ale i více typů programu v jednom či více dnech.

Všechny včas zaregistrované akce budou zveřejněny na společné mezinárodní mapě projektu a vznikne i samostatný web propagující české eventy.

Kontaktujte nás na emailu anna@cirqueon.cz 

Termín pro registraci je 31. května, doporučujeme nás kontaktovat nejpozději 19. května, aby se vše stihlo a byli jste zahrnuti i do celkového media kitu pro zahraničí.

I potom od 1. 6. se můžete přihlásit, akce bude uvedená na webových stránkách projektu.

 

Tématem letošního ročníku La Nuit du Cirque je pohostinnost a otevřenost, taková, která vytváří harmonii, inspiruje sociální interakce, uklidňuje a posiluje společnost a spojuje umělce i diváky dohromady bez ohledu na rozdíly.

V minulém roce se více než 250 eventů zúčastnilo během 3 dnů téměř 50 000 diváků.

 

La Nuit du Cirque letos čeká 6. edice. Jde o mezinárodní akci na podporu současné cirkusové tvorby, kterou iniciovalo a organizuje Territoires de Cirque s podporou francouzského ministerstva kultury, ve spolupráci s Institut Français a ve spolupráci s Circostrada, circusnext, ProCirque (Švýcarsko), BUZZ a Forum Neuer Zirkus (Německo), FFEC – Francouzská federace cirkusových škol, FEDEC – Evropská federace profesionálních cirkusových škol a síť Grand CIEL.

Pro více informací pročtěte: 

Webové stránky https://lanuitducirque.com/en/

Call for participation 2024

Useful guide 2024