21. 5. 2024, Zpravodajství

Circus Culture Fest 2024: Berlínští Funky Monkeys jako hlavní hvězdy

Circus Culture Fest, již 9. ročník neziskového festivalu oslavující kreativitu a dovednosti světa nového cirkusu, na několik dní obsadí úchvatné místo Andělské laguny na Slapech. A slibuje nezapomenutelný zážitek pro všechny milovníky cirkusu a nových uměleckých forem. Festival pořádáme bez nároku na honorář, díky tomu můžeme držet nízkou cenu.

Hlavní hvězdou letošního ročníku jsou Funky Monkeys z Berlína, kteří budou mít v ČR premiéru. Svým energickým vystoupením rozproudí krev v žilách každého diváka.  Kromě toho se účastníci mohou těšit na více než 30 workshopů různých žonglérských a novocirkusových aktivit, aby každý mohl objevit svůj talent a vášeň.

Speciální program pro malé návštěvníky zaručí zábavu a smích po celý den. Novinkou je babysitting zdarma v době konání workshopů. Andělská laguna nabízí také bohaté vyžití pro celou rodinu, od relaxace na pláži po dobrodružství ve volné přírodě. V místní restauraci najdete festivalové menu, kde si přijdou na své i vegani, vegetariáni a celiaci. Vyjímečný komfort si můžete ještě vylepšit pronájmem chatičky přímo v areálu. I letos je připravena kyvadlová doprava zdarma z Nalžovic do areálu Andělské laguny autobusy Arriva.

Večery tradičně patří otevřenému fire placu pro všechny za doprovodu zkušených bubeníků a muzikantů. Poté se rozezní cirkusový stan, kde djs vytvoří nezapomenutelnou atmosféru v čele s live setem Develooper. Vrcholem celého festivalu je sobotní galashow, na které se představí domácí i světoví umělci.

Po loňském úspěchu aukce děl Adama Windsora, který pro nás každoročně vytváří vizuál festivalu, bude i letos součástí programu výstava a prodej jeho obrazů.

„Circus Culture Fest není jen festival, je to cirkusová rodina, která se každým rokem rozrůstá o další talenty a nadšené diváky,“ říká principálka festivalu, Lenka Foltýnová. „Jsme nadšeni, že můžeme hostit tolik talentovaných umělců a sdílet s nimi radost z cirkusového života.“

Circus Culture Fest 2024 se koná od 21. do 23. června v Andělské laguně na Slapech. Vstupenky jsou k dispozici online za sníženou předprodejovou cenu na našich webových stránkách www.circusculturefest.cz. Pro další informace, obrázky nebo interview kontaktujte:

Lenka Foltýnová

Principálka festivalu

info@circusculturefest.cz
+420 739 019 365