11. 11. 2014, Zpravodajství

Karlín bude opět žonglovat! Největší žonglérské setkání se po roce vrací!

Čtvrtý listopadový víkend bude letos patřit žonglování. V prostorách TJ Sokol Karlín prozáří podzimní sychravé počasí Pražský žonglérský marathon. Ve vzduchu budou lítat diabola, míčky, kuželky a spousta další objektů. Těšit se můžete na světovou žonglérskou hvězdu Tonyho Pezza, oblíbenou dvojici Bratři v tricku a spoustu českých a zahraničních žonglérů. Workshopy pro začátečníky, pokročilé i děti. Večerní galashow a afterparty s Djs, to je víkend 21. až 23. listopadu v pražském Karlíně.

Naučte se žonglovat

Lámete si hlavu nad tím, jak je možné v jeden moment vyhodit pět objektů nad hlavu, dívat se přitom s úsměvem do publika a stihnout třeba ještě otočku? A chtěli byste si něco takového vyzkoušet? Pak si do svých diářů zapište sobotu 22. listopadu, kdy v karlínském TJ Sokol v Malého ulici budou probíhat workshopy pro dospělé i děti, pro začátečníky i pokročilejší. Na ně naváže volné žonglování a od 18.00 hodin vrchol žonglérského marathonu – galashow – večer plný žonglérských a akrobatických vystoupení s hlavní hvězdou a speciálním hostem Tonym Pezzou. Teprve jedenadvacetiletý Američan studující ve Stockholmu má na svém kontě hned několik světových rekordů v žonglování s kruhy. Svůj masterclass workshop povede v sobotu od 10.00 do 12.30 v karlínském Spektru. Pokud nepatříte mezi odborníky, přijďte se na jeho neuvěřitelné kousky podívat sobotní podvečer, který bude otevřený široké veřejnosti.

Kam s dětmi? Do Sokola na „žongl-víkend“!

Nevíte-li, jak příjemně zabavit děti (ale i sebe!) o sychravých podzimních víkendech, pak 21. až 23. listopadu máte program, který potěší celou rodinu. Sobotní den Pražský žonglérský marathon věnuje především dětem a rodinám. Pod vedením českých akrobatů a žonglérů budou v karlínské sokolovně probíhat workshopy pro nejmenší. Mimo žonglování si budou moct vyzkoušet závěsnou akrobacii, hula hoop, zapojit se do tvůrčích dílen s tématikou žonglování a objevit další zajímavosti. V podvečer na ně čeká nezapomenutelná show. „Letošní ročník Pražského žonglérského marathonu navštíví jedna z největších hvězd současné žonglérské scény. Naše pozvání přijal Tony Pezzo, držitel několika světových rekordů. Mimo workshop pro odborníky představí i svoji skvělou show. Tu jsme naplánovali v rámci programu galashow, která začne od 18.00 hodin, aby si ji mohli užít nejen dospělí, ale i menší děti,“ zve Michaela Holbíková, organizátorka akce.

Doprovodný program

Celý Pražský žonglérský marathon bude obohacen lákavým doprovodným programem. Už první den, v pátek 21. listopadu, si můžete od 19:00 přijít do prostředí žonglujících artistů poslechnout a zatancovat na 50’s & 60’s, swing a disco & groove rytmy v podání rozdavače úsměvů a letce po melodiích DJ Mavericka. Sobota mimo workshopů žonglování nabídne i výuku akrobacie na šálách od Salviho Salvatore ze souboru Décalages, tvůrčí dílny a další volnočasové aktivity pro děti i dospělé. Chybět samozřejmě nebude výborné občerstvení, které si na starosti vzalo Coffee Imrvére. Komu se v karlínském Sokolu zalíbí, bude si moct žonglování užít ještě nedělní dopoledne v rámci volného žonglování.

Praktické informace

Pražský žonglérský marathon bude probíhat od 21. do 23. listopadu v TJ SOKOL KARLÍN, v Malého ulici kousek od Florence. Celodenní vstupenka na sobotu stojí 300 Kč. Organizátoři ovšem podpoří rodiny s dětmi, kterým nabídnou zvýhodněné vstupné – děti od 7 do 18 let zaplatí 50 Kč a jejich dospělý doprovod 120 Kč. Vstupenka zahrnuje i galashow program plný nejen nového cirkusu s hlavní hvězdou Tonym Pezzou. Organizátorem akce je občanské sdružení Art Prometheus.

Více na: https://www.facebook.com/events/758260917554400/?fref=ts