17. 12. 2014, Zpravodajství

VÝZVA WORKSHOP ENCI: CIRKUS A MULTIMÉDIA

CIRQUEON pořádá ve spolupráci s Fakultou designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni pětidenní intenzivní kreativní dílnu  CIRKUS A MULTIMÉDIA.

Workshop v rámci evropského Partnerství Leonardo ENCI proběhne v prostorách Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni v datech 9. – 13. února 2015.
Umělecké vedení workshopu bude v rukou francouzské režisérky Véronique Caye.

Véronique absolvovala pařížskou univerzitu s tématem propojení vizuálního a živého umění, vedla workshopy práce s videem na cirkusové škole CNAC, spolupracovala s divadelníky ze všech koutů Evropy a natočila několik dokumentárních filmů. Více informací v přiloženém CV a na webu: http://www.victorverite.com/

Cílem pětidenního workshopu je propojení cirkusových umělců a studentů z kateder multimédií Fakulty designu a umění a kybernetiky Fakulty aplikovaných věd v rámci laboratoře hledající možnosti využití technik multimédií (např. projekcí, videa, motion capture, termovize atd.) v cirkusových představeních.

Hledáme profesionály nebo velmi pokročilé studenty různých cirkusových technik, kteří mají představu, jak by multimédia mohli použít ve svojí budoucí práci a zároveň se nebojí vyzkoušet novinky v této oblasti na vlastní kůži.

Cirqueon českým účastníkům hradí účast na workshopu, ubytování a dopravu do Plzně.

Zájemci pošlete prosím video, životopis a krátký motivační dopis na e-mail barbora@cirqueon.cz do pátku 9. ledna 2015.