17. 1. 2015, Zpravodajství

CIRKOPOLIS – festival nového cirkusu

V únoru se znovu spojí Cirqueon a Palác Akropolis a společně představí v rámci 2. ročníku festivalu CIRKOPOLIS současnou francouzskou novocirkusovou tvorbu plnou magie, současného žonglování i groteskní poetiky Tima Burtona a surreálna Davida Lynche. V týdnu od 15.-21.2. pro Vás festival chystá nabitý program!

Festival zahajuje 15. února v Paláci Akropolis žonglérské uskupení Cie Defracto s nejnovějším představení Flaque, kombinujícím brilantní a velmi osobitou žonglérskou techniku s pohybovým uměním. Další francouzský soubor Sacékripa uvede 18. a 19. února opět v Paláci Akropolis intimní představení Etienna Manceau VU, formu na pomezí hry s objekty, miniaturou, cirkusem a nedobrovolným klaunstvím. Jedním z hlavních lákadel festivalu je 16. – 18. února v divadle Ponec projekt Oktobre, který kombinuje prvky nové magie s brilantními hereckými a akrobatickými výkony jednoho z nejlepších kouzelníků současnosti Yanna Frische, který v roce 2012 vyhrál prestižní mezinárodní soutěž World Champion of Magic. Festival zakončí 21. února unikátní jednorázové představení Cirkopolis v režii Florenta Bergala a několika evropských novocirkusových performerů. Zkoušet se bude pouze jeden týden a představení se odehraje jednou jedinkrát a exkluzivně právě jen v rámci festivalu Cirkopolis. 

Program je doplněn o workshopy zahraničních umělců – Hrazda kreativněKreativní žonglování nebo mezinárodní setkání profesionálních tvůrců CIRKFORUM.

Letos poprvé míří festival také do regionů – show Flaque skupiny Defracto bude hostovat v Jihlavě a Olomouci.

Více informací a předprodej vstupenek naleznete na webu festivalu zde