5. 3. 2015, Zpravodajství

Festival Fun Fatale

Čtvrtý ročník mezinárodního festivalu současného cirkusu Fun Fatale nabídne ve dnech 11. až 19. března osm představení akrobatek z Francie, Německa, Finska nebo Švýcarska.

Vedle celovečerních inscenací malých divadelních souborů festival s podtitulem Ženy na prknech představí kratší sólové projekty domácích i zahraničních interpretek a letos poprvé nabídne návštěvníkům také možnost zúčastnit se semináře na téma ženy v cirkuse s francouzskou divadelní kritičkou Anne Quentin. Hlavní program doplní výstava fotografií Vojtěcha Brtnického mapující uplynulé ročníky festivalu a nebudou chybět ani workhopy akrobacie vedené zahraničními lektorkami. Kromě Prahy se na Fun Fatale mohou těšit také diváci v Jihlavě a Bratislavě.

„Letošní ročník se nese především v duchu vzdušné akrobacie. Za čtyři roky existence festivalu je zřejmé, že většina žen prostě ráda visí. Kromě již funfatácky zaběhnutých Collectif and then.., Jany Korb či Alice Allart letos zavisí také například Hege Eriksdatter z Norska, nebude to však ani šála, ani lano, ale zahradní hadice. Další zajímavou částí programu budou Purple Ladies s inscenací na pomezí fyzického divadla, masek a site-specific, během kterého se rovněž krátce zavěsí, tentokrát na lanový žebřík.“ láká dramaturgyně festivalu Eliška Brtnická, která během komponovaného večera sama zavisí na hrazdě.

Podrobný program festivalu včetně informací o vstupenkách a workshopech najdete na www.funfatale.cz nebo na festivalovém facebooku Fun Fatale.