31. 3. 2015, Zpravodajství

premiéra Cirkusu TeTy na Jatkách

Představení „Husí krky“  poprvé 25. dubna 2015 v 19:30 v prostorách Jatka 78 v pražské holešovické tržnici!

Soubor Cirkus TeTy, zaměřující se na vzdušnou akrobacii, převážně na double cloudu a tentokrát i dalších lanech, uvede 25. dubna premiéru představení Husí krky, a to v holešovických Jatkách 78, místě pro nové umění. TeTy si ke spolupráci přizvali Radima Vizváryho, mima, performera, režiséra, pedagoga a choreografa, a společně propojili nový cirkus a fyzické divadlo.

Cloud je novocirkusovou disciplínou vzdušné akrobacie používající prověšené lano jako houpačku. Swingová varianta je podobná swingové hrazdě, TeTy využívají více její statické možnosti v kombinaci s dynamickou párovou akrobacií.

 

Pro nové představení si zvolily jednoduchou variantu cloudu v kombinaci s vertikálním a polovertikálním lanem.

Husí krky jsou třetí celovečerní inscenací souboru. Je postavena na dvou ženách, které sdílejí jeden prostor, společně se svými touhami, sny, radostmi i traumaty z dětství, strachy z budoucnosti i komicky ztvárněnými projevy ženské přirozenosti. Technicky se zde propojuje nový cirkus v podobě vzdušné akrobacie na lanech a fyzické divadlo.

 

 

Cirkus TeTy je malý novocirkusový soubor zaměřující se na vzdušnou akrobacii převážně, a také jako jediný soubor u nás, na tzv. double cloudu (dvě prověšená lana). Soubor vystupoval na předních českých novocirkusových festivalech (Cirk-uff, Letní Letná, Fun Fatale), ale také na velkých hudebních akcích, jako je například Mighty Sounds či Elektro swing Fever. Dále se s nimi můžete setkat na eventech, pouličních festivalech a dalších soukromých i společenských akcích. V letošním roce se obě členky zapojily do projektu Cirkopolis vol. 3, v rámci festivalu Cirkopolis fest, pod režijním vedením Florenta Bergala. Soubor se zúčastnil mnoha workshopů v Čechách i zahraničí, např. Masterclass ve francouzském Auch, který pořádala CIRCa Pole National des Arts du Cirque. Členky souboru se věnují lektorské činnosti v Centru pro nový cirkus Cirqueon a Klubu Mlejn, jsou držitelky lektorského certifikátu Family circus z belgického Cirkus in Beweging.

 

Hrají: Katka Klusáková a Pavla Rožníčková

Režie a dramaturgie: Radim Vizváry

Hudba: Matouš Hejl

Light design: Karlos Šimek

Hlavy: Jan Kreml

Design: Táňa Niklová Kynclová

Produkce: Jana Ada Kubíčková

 

Premiéra představení vznikla v rámci residenčního programu CIRQUEONu.