5. 5. 2015, Zpravodajství

Dramaturgie v novém cirkuse: Tvorba a prezentace

Mezinárodní „masterclass“ pro mladé umělce a tvůrce. Workshop (masterclass) je určen mladým tvořícím umělcům /artistům, kteří se primárně věnují cirkusovému umění a vlastní tvorbě.

Chcete vytvořit vlastní divadelní autorské představení? Potřebujete pomoci s dramaturgickým pojetím představení, hledáte cestu a směr své tvorby? Právě pro Vás je připravena dílna vedená uznávaným francouzským režisérem a pedagogem.

Seminář bude odbornou výzkumnou laboratoří. Sestaven je z různých cvičení, které účastníkům umožní zaměřit se na dramaturgickou tvorbu v cirkuse a realizaci vlastní dramaturgické koncepce v praxi. Bude se odehrávat především v praktické rovině, aby si účastníci mohli vše vyzkoušet, pocítit a prožít. Jak můžeme cirkus více žít než ukazovat? Budeme využívat cirkusovou techniku k vyprávění lidských příběhů za přispění divadelní estetiky.

Lektor: ALBIN WARETTE – Francie

Termíny:

23. května (příjezd)

24. – 28.května – Masterclass

29. května – odjezd z Prahy

Místo: CIRQUEON – Centrum pro nový cirkus – Vlastislavova 11, Praha 4, Nusle

Albin Warette

je od roku 1992 režisérem inscenací, uměleckým ředitelem, hercem a pedagogem profesionálů i amatérů ve veřejném i soukromém sektoru. Zaměřuje se především na divadlo, nový cirkusu, pouliční divadlo a improvizaci s neustálým důrazem na přítomný okamžik – sdílet a tvořit tady a teď. Je to režisér a autor, který kombinuje cirkus a divadlo, jeho umělecké zaměření se obměňuje s každým novým projektem: Collectif Prêt à Porter / Cirque Exalté / Cie Monstre(s) – Etienne Saglio / Famille Goldini / La cohorte.

Je kmenovým učitelem na francouzské cirkusové škole Le Lido v Toulouse, ale za sebou má četné lektorování na odborných cirkusových školách a v divadlech ve Španělsku, Brazílii, České republice, Maďarsku, Švédsku, Belgii, Srbsku, Lotyšsku a Německu.

Zaujala Vás nabídka? Pošlete krátký motivační dopis a své CV nejpozději do 12. května na emailovou adresu info@cirqueon.cz.

Díky podpoře EU a projektu CULTURE je masterclass zdarma a přespolním hradíme také ubytování v Praze.

Projekt je uveden za podpory Evropské unie v rámci projektu CIRCUS WORK AHEAD! za spolupráce CIRQUEONu – Centra pro nový cirkus / Les Halles (Belgie) / CIRCa (Francie) / KIT (Dánsko).