13. 5. 2015, Zpravodajství

Rasposo a NoFit State hvězdy Letní Letné

Britští NoFit State Circus a francouzští Compagnie Rasposo budou největšími zahraničními hvězdami letošní Letní Letné. Festival se v druhé polovině prázdnin uskuteční tradičně v pražských Letenských sadech už podvanácté.

Soubor NoFit State Circus na Letné uvede své představení Bianco v šapitó připomínajícím obrovskou vesmírnou loď. „Úchvatná kombinace vzdušné akrobacie, která popírá zákony gravitace, okouzlující živé hudby i neobvyklé scénografie,“ láká na hlavní hvězdu ředitel Letní Letné Jiří Turek. My už jen dodáme, že Vás čeká neotřelý zážitek. NoFit State vytváří podivný svět vizuálních obrazů, kterým diváka provází..

Francouzští Compagnie Rasposo pak přivezou svůj nejnovější projekt Morsure. „Strhující, drsné, živočišné, tělesné, existenciální, plné vrcholné akrobacie, nového cirkusu, tance i divadla. Pod bílou kopulí svého šapitó, které se promění v arénu, vystupuje sedm herců a akrobatů za živého hudebního doprovodu tří muzikantů,“ popsal za organizátory Jiří Sedlák. Představení Morsure je velkolepá podívaná hollywoodského typu.

Další program již brzy zveřejní organizátoři festivalu na svých stránkách www.letniletna.cz