6. 8. 2015, Zpravodajství

NABÍDKA WORKSHOPŮ NA FESTIVALU MIME FEST 2015

CIRQUEON je partnerem letošního festivalu MIME FEST 2015, který se uskuteční v Poličce.  Přínášíme nabídku workshopů, kterých se můžete na festivalu zúčastnit.

NABÍDKA WORKSHOPŮ NA FESTIVALU MIME FEST 2015

1. PANTOMIMA: Bodecker & Neander (GER / FR) mimové, spolupracovníci Marcela Marceaua

2. PHYSICAL MIME: Pau Bachero (SP) herec, mim, režisér

3. NOVÝ CIRKUS:Cirqueon (CZ) žonglování, závěsná a párová akrobacie, akrojóga

4. TĚLO A RYTMUS:Jan Bursa (CZ) stepař, choreograf Workshopy probíhají paralelně.

Vyberte si proto jen jeden, kterého se zúčastníte.

Datum a čas:14. – 17. 9. 2015 , každý den 10:00 – 14:00

Místo: Polička , Czech Republic

Cena*:Při zaplacení do 21. 8. 2015 5 000 Kč , později 6 500 Kč *Cena zahrnuje workshop, ubytování a stravu od 13.do 20. září a volný vstup na představení festivalu. Upozorňujeme zájemce z řad studentů, že můžete o příspěvek na tyto workshopy požádat Vaši školu. Festival probíhá od 14. do 19. 9.

Rezervace:mimefest.workshop@gmail.com

PODROBNÝ POPIS WORKSHOPŮ

1. PANTOMIMA:Bodecker & Neander (GER / FR) Dva z nejbližších spolupracovníků Marcela Marceaua představí v tomto workshopu ducha, dramaturgii a techniku marceauovské pantomimy. Dílna pomůže účastníkům rozvinout svůj jevištní výraz, rozšíří obzory o další prostředky a dotkne se individuální i skupinové improvizace na aktuální témata.

Bodecker & Neander byli studenty a asistenty legendárního mima Marcela Marceaua, kteří jej v úzké spolupráci doprovodili až do pádu jeho poslední opony. Svým elegantním způsobem a s vysokou uměleckou kvalitou dodnes udržují pantomimické umění a odkaz svého učitele při životě. Vystupovali ve více než třiceti zemích v Evropy, Asie, Jižní a Severní Ameriky. Tento workshop je jejich první dílnou v České republice.

2. PHYSICAL MIME: Pau Bachero (SP) Tento workshop je zaměřený na práci s tělem a rozvoj jeho výrazových a komunikačních možností. Povede ke zcitlivění fyzické stránky projevu, k lepší pohybové artikulaci v čase a prostoru i v rovině myšlení. Výsledkem bude tělo spojené s hercovou představivostí, schopné vytvářet a předávat příběhy. Herec, mim a režisér Pau Bachero vystudoval několik škol: International School of Corporal Mime v Barceloně, Central School of Speech and Drama v Londýně a L’École du Mime v Montrealu. Byl členem souborů Théâtre du Mouvement, Omnibus/Montreal, Raravis Danza, La Tal, Agrupación Sr Serrano v Barceloně a Res de Res na Mallorce, hrál a učil v mnoha zemích Evropy a Jižní Ameriky. Jako lektor se věnuje zejména hercům a performerům, kteří používají pohyb jako hlavní zdroj dramatické tvorby.

3. NOVÝ CIRKUS:Cirqueon (CZ) Dílna, věnovaná rozličným technikám z oblasti cirkusových umění a příbuzných oborů. Uvedeme Vás do žonglování jako jedinečné činnosti, která zapojuje obě mozkové hemisféry a je zároveň relaxací i soustředěním. Kromě klasických míčků, kuželů či flowersticku kurz nabídne ekvilibristiku na rola bolech, chodící kouli a další cirkusácké hračky. Milovníky výšek čeká závěsná akrobacie – od šplhu po figury a improvizaci. Párová akrobacie pak kromě balančních prvků nabídne i praktické návody na zlepšení svých fyzických možností pro zvládnutí obtížných figur.

Věnovat se Vám budou současně tři zkušení umělci – žonglér Adam Jarchovský, člen (bra)Tří v Tricku a profesionální lektor, akrobatka a performerka Eliška Brtnická, absolventka HAMU v Praze a stáží ve francouzském Studiu Magenia a Cirkuse Noctambules, a Jakub Trávník, jehož specializací je výuka párové akrobacie s prvky jógy. Lektoři se přizpůsobí úrovni účastníků – kurz je vhodný pro začátečníky i pro zkušenější žongléry a akrobaty.

4. TĚLO A RYTMUS: Jan Bursa (CZ) Jan Bursa patří k nejvýraznějším stepařům své generace v Evropě. Stepuje od svých pěti let, je absolventem Konzervatoře Jaroslava Ježka, oboru scénický tanec. Na svém kontě má mnoho rolí v divadle, ve filmech a televizních pořadech, je spoluzakladatel seskupení Project Wings, lektorem Jiřího Korna, spolupracuje s Ondřejem Havelkou a Melody Makers a je držitelem Ceny komediantů (2012). Tento workshop je zaměřen na pojetí těla jako rytmického nástroje. Kromě body-drummingu seznámí účastníky se stylem Street step, který Jan vynalezl společně se stepaři formace Project Wings. Kurz je vhodný pro herce, studenty a absolventy hudebně-dramatických oborů i tanečníky. Osloví nejen zkušené stepaře, ale každého, kdo chce pracovat s tělem jako s rytmickým nástrojem.