7. 8. 2015, Zpravodajství

Letní Letná 2015

Letní Letná se za deset let existence etablovala v pevnou součást nejen pražského, ale i celostátního kulturního kalendáře, stala se akcí, která nemá u nás obdoby – systematicky přiváží to nejlepší ze světového nového cirkusu a zároveň na 16 dní poskytuje vyžití dětem a jejich rodičům. Festival se také stal základnou, na které se prezentují široké veřejnosti domácí soubory z nového cirkusu a divadla, díky divácké atraktivitě festivalu se jim dostává velké pozornosti.Britští NoFit State Circus a francouzští Compagnie Rasposo budou největšími zahraničními hvězdami letošní Letní Letné. Festival se v druhé polovině prázdnin uskuteční v Praze už podvanácté.

Program festivalu se naplnil a vedle hlavních hvězd se také představí v premiéře čeští Losers. V Letenských sadech potkáte Bratry v tricku, Dalšími zahraničními hosty jsou Kitch Kong Company (Fr) a DeFracto (Guillome Martinet) v komponovaném večeru v produkci CIRQUEONu – Centra pro nový cirkus.

Tradičně rodiny s dětmi čeká bohatý program v podobě dětských představení, Letňák, pivo, kapelky, prostě správné léto se zakončuje v Letenských sadech!

http://www.letniletna.cz/2015/program