17. 8. 2015, Zpravodajství

Kitsch Kong Company a Cie DeFrato na Letní Letné

Večer v produkci CIRQUEONU  – centra pro nový cirkus, který dlouhodobě podporuje vznik nových českých i zahraničních inscenačních projektů. Kitsch Kong Company a Compagnie Defracto jsou v současné době v rezidenčním programu CIRQUEONU. 

Perhappiness

Otázka je jednoduchá: Co je to štěstí? Štastný cirkus, Štastní umělci, Štastná hudba a tak temný svět. Perhappiness je tsunami pro světový mír. Perhappiness je poslední polibek. Perhappiness je pohledávka vůči neměnné. Perhappiness je půda. V případě, že tráva je vždy nejzelenější.

Skupina Kitsch Kong Company je skupina mladých cirkusových umělců, kteří se společně potkali v cirkusové škole Le Lido v Toulouse. Trojice přináší na jeviště neotřelou poetiku kombunující brazilský a izraelský temperament. Projekt Perhappiness je preselected v projektu Circus Next.

Croute

Croute je fyzický a žonglérský jazyk, obrana proti administrativním problémům, experiment… ale pořád legrace.

Žonglérské sólo jednoho z nejvýraznějších žonglérů současné Francie, zakladatele Companie Defracto, Guillauma Martineta. Guillaume vystudoval cirkusovou školu Le Lido v Toulouse. Je známý svým neotřelým přístupem k žonglérské technice a humorem. Je vyhledávaným performerem a pedagogem. S Compagnie Defracto jsou laureáti prestižní Jeunes Talents Cirque.

Vhodné pro děti od 6 let.

Ceny vstupenky: 290 Kč předprodej /  270 Kč na místě během festivalu

www.letniletna.cz