7. 10. 2015, Zpravodajství

PREMIERA: Týýjóó, Radim Vizváry

V Paláci Akropolis se 5. listopadu uskuteční pražská  premiéra inscenace TÝÝJÓÓ!, jejímž autorem je mim Radim Vizváry. Týýjóó je také jméno hlavní postavy, klauna, kterého těší jakákoli nevšední situace.


„Týýjóó je malý kluk. Nemá rodinu ani kamarády a žije sám. Aby se zabavil, vytváří si situace plné překvapení. Představuje kontroverzní postavičku, která dělá to, co mu společnost nedovolí, a tak neukazuje jaký je on, ale hlavně jací jsme my,“ říká Vizváry jako autor inscenace. Nápad vytvořit tuto komickou postavičku a její jméno pochytil od svých synovců. „Ti kluci se všemu neustále diví a postupně jsem si všiml, že často používají sousloví ´tý jó´. Dalo by se říct, že k představení mě inspirovali oni a zároveň jejich nevinné setkávání s pornografií na internetu,“ dodává Vizváry.

Radim Vizváry je v Česku i v zahraničí známý zejména svou uměleckou činností v oblasti pantomimy a mimického divadla. Spolupracoval se skupinou Spitfire Company, je zakládajícím členem souboru Tantehorse a jako mima, režiséra a pedagoga ho znají i v zahraničí.

Koncept, režie a hraje: Radim Vizváry

 

Pražská premiéra klaunského sóla bude 5. istopadu v PAláci Akropolis v 20.00 a představení není vhodné por děti mladší 15ti let.

více informací a rezervace vstupenek: www.palacakropolis.cz